Tesla най-накрая стъпва и в Източна Европа. Производителят на електромобили

...
Tesla най-накрая стъпва и в Източна Европа. Производителят на електромобили
Коментари Харесай

Първата зарядна станция на Tesla в България ще заработи догодина

Tesla най-сетне стъпва и в Източна Европа. Производителят на електрически автомобили от Съединени американски щати ще построи първата си зарядна станция от вида Supercharger в България през 2020 година, излиза наяве от интернет страницата на компанията. За бъдещата ѝ поява се знае още от началото на 2017 година, само че до момента нямаше информация по кое време ще проработи тя.

Зарядната станция ще се намира на бул. " България " в Пловдив, наоколо до кръстовището с ул. " Победа ", гласи картата на интернет страницата на производителя. Уточнено е, че точната локация може и да бъде заменена.

Зарядната станция ще бъде част от коридора, който Tesla построява, " от Норвегия до Турция ", по думите на основния изпълнителен шеф Илън Мъск.

Досега в България и прилежащите страни няма зарядни станции на Tesla, нито сервизи или магазини. Най-близкият магазин и сервиз се намират в австрийския град Грац. Очаква се подобен да има и в Истанбул скоро. Най-близката зарядна станция, която обаче не е от бързия вид, е в Белград. Компанията възнамерява да построи още редица зарядни станции на Балканите, само че към този момент не е оповестила по кое време ще се случи това.

Към края на предходната година в България има 70 автомбоила Tesla и общо 785 електрическия автомобил. По-нови данни не са налични поради проблем с платформата на държавната ни администрация.

По-рано тази година стана ясно, че Tesla навлиза и в Чехия, като ще построи сервизен център. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР