Tesla може да се окаже кралят на премиум сегмента в ...

Tesla може да се окаже кралят на премиум сегмента в

Tesla може да се окаже кралят на премиум сегмента в САЩ за 2021 г.

Tesla може да се окаже кралят на премиум сегмента в Съединени американски щати за 2021 година За първите 11 месеца компанията е продала 303 246 автомобила против 336 644 транспортни средства с марка BMW за цялата 2021 г.Препоръчай (0)
Възходът на Tesla Inc. във връзка с първокласните марки ще бъде в допълнение подтикван от въвеждането в употреба на новия цех на американския тръст в Тексас. С него Tesla чака да грабне короната при продажбите на премиум коли в Съединени американски щати от BMW, само че съгласно последните данни, това евентуално към този момент е станало, написа Automotive News Europe.

И до момента в който главните три обичайни първокласни марки към този момент показаха данните за своите продажби в Съединени американски щати за 2021 година, Tesla няма навика да разделя числата за американския пазар от световните продажби при тяхното оповестяване. Без тази статистика, която се чака да се появи след няколко седмици, не може да стане ясно по какъв начин се нарежда концернът на Илон Мъск в конкуренцията в премуим сегмента.

Консултантската компания Experian показа настоящи данни за регистрациите в Съединени американски щати, които подхождат за ноември. Според тях продажбите на Tesla за въпросния месец доближават 42 314 транспортни средства, като общо от началото на годината доставките възлизат на 303 246 автомобила. За цялата 2021 година регистрациите на BMW в Съединени американски щати доближават 336 644 транспортни средства против 304 475 за Lexus и 276 102 за Mercedes.

Анализът на регистрациите не е напълно прецизен, защото едно транспортно средство може да бъде продадено през един месец и записано през идващия. През септември да вземем за пример BMW регистрира 179 982 продажби, само че Experian регистрира 190 917 регистрации на марката.

“Дори и Tesla да не заеме първо място, остава удивително, че те напреднаха за къс срок от време, като се има поради, че колапсът им изглеждаше изцяло действителен преди няколко години”, разяснява Джесика Колдуел от Edmunds.

Поддръжниците на Tesla в обществените платформи предвидиха възможна победа на американския тръст над BMW при публикуването на окончателните данни.Потребителят на Twitter @TroyTeslike чака доставките на Tesla в Съединени американски щати да доближат за цялата година 360 199 броя. Тук са включени продажбите на Model Y (184 628 броя), на Model 3 (151 884 броя), Model S (21 846 броя) и на Model X (1841 броя).

BMW съумя а измести Mercedes от първото място в Съединени американски щати през последните години. В същото време Lexus за последно победи на върха през 2010 година

Растящият индустриален капаците на Tesla допуска, че автомобилният тръст съумява да се оправи с световния дефицит на полупроводници по-добре от своите съперници, съгласно анализатори.

Новият цех на компанията в Тексас ще започва произвеждане през идващите седмици, като той ще бъде последван и от фабриката на Tesla край Берлин, Германия. С това компанията съвсем несъмнено ще оглави продажбите в първокласния сегмент в Съединени американски щати.

Привличане на клиенти

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск съобщи, че компанията ще стартира да създава в Тексас с компактния кросоувър Model Y, нейният най-продаван автомобил в Съединени американски щати.

Наличните на пазара бройки Model Y все още излизат от нейната гигафабрика във Фримонт.

„ Tesla освен притегля потребителите на първокласни коли. Тя също по този начин предлага нещо малко по-различно, с цел да притегли заможните клиенти, които може би приоритизират закупуването на Mercedes-Benz или BMW, даже и да имат опция да закупят техните коли “, акцентира Колдуел.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg