Tesla може да избегне Китай за производството на нов малък

...
Tesla може да избегне Китай за производството на нов малък
Коментари Харесай

Новият модел на Тесла е „тъмна Индия“. Буквално

Tesla може да избегне Китай за производството на нов дребен електрически автомобил. Автомобилният производител ще води договаряния за произвеждане на електромобил за 24 000 $, който ще се продава под Model 3.

Tesla ще се срещне с министъра на търговията на Индия, с цел да разиска проектите си за основаване на цех там. Според неназован източник, представен от Ройтерс, новата фабрика ще създава най-достъпния модел на Tesla, разказан като напълно нов автомобил за 24 000 USD, който ще задоволява потребностите както на индийския пазар, по този начин и за експорт.

Въз основа на ценовата точка тази налична Tesla ще се трансформира в най-малкия модел на производителя на електрически автомобили и ще се подреди под Model 3. Самият Елон Мъск и преди е потвърждавал, че предстоят нови модели, като се подразбира, че единият от тях ще бъде наличен вид. Мъск съобщи, че чака Tesla да създаде „ над пет милиона броя “ от този модел, за който се допуска, че ще се назовава Model 2.

Цената на Tesla Model 3, който скоро би трябвало да претърпи фейслифт, сега стартира от 32 740 $ след федералните данъчни заеми в Съединени американски щати. Ако хипотетичният електрически автомобил за 24 000 $ стане действителност, той би трябвало да се хареса на тези, които желаят да преминат към електрически автомобили, само че към момента намират Tesla за скъпа.

Понастоящем най-достъпните електрически коли в Съединени американски щати са Chevy Bolt EV и Bolt EUV, които са под 30 000 USD, само че към момента са по-скъпи от хипотетичната по-малка Tesla. И двата автомобила са на път да излязат от американския пазар.

Tesla към този момент разкри няколко елементи за идната налична Tesla. Почти е доказано, че тя ще бъде построена върху платформата от последващо потомство на автомобилния производител, която сега се създава. Смята се, че тази платформа ще бъде и платформата за дълго чаканото самостоятелно такси.

Междувременно, под ламарината, по този начин нареченият Model 2 съгласно информацията ще употребява 53 kWh акумулаторна батерия с кафези от литиев стоманен фосфат (LFP) – по-евтини за произвеждане, като в същото време имат преимуществото на по-бързото зареждане и по-дългия живот спрямо други акумулатори.

Преди това Мъск беше записан да споделя, че тя ще работи самостоятелно, само че ние бихме приели този коментар със здравословна доза скепсис.

Все още нищо не е твърдо закрепено, само че можем да чакаме, че наличната Tesla със спецификация за Съединени американски щати ще се създава локално за северноамериканския континент. Предстоящият цех в Мексико е евентуален претендент.

Индийският цех, в случай че договарянията се прокарат, би могъл да изнася наличния модел в други азиатски страни, където може да се възползва от съществуващите търговски контракти.

Tesla има фабрики в Германия и Китай, които също биха могли да създават най-евтината Tesla за съответните райони.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР