Tesla Model Y застана на първо място в класацията на

...
Tesla Model Y застана на първо място в класацията на
Коментари Харесай

Tesla Model Y е най-продаваният автомобил в цяла Европа

Tesla Model Y застана преди всичко в класацията на най-продаваните коли в Европа през септември и наподобява, че електрическият SUV може да се задържи на върха за неопределен срок.

Да бъде отпред на ранглиста за най-продаван автомобил не е оригиналност за Tesla, само че за първи път марката оглавява листата за най-продаваните коли на целия европейски континент.

Постижението на компанията е основано на на нови данни за регистрация на коли, оповестени от JATO Dynamics:

" Това е първият път, когато спортно транспортно средство на Tesla оглавява класацията в Европа ", заяви JATO Dynamics в сряда, откакто предишния месец са регистрирани 29 367 автомобила Model Y, което е с 227% повече от предходната година ", написа в новината на организацията.

Tesla Model Y измести от челното място Peugeot 208, който остана втори, а Dacia Sandero на Renault се класира трета за най-продавани коли през септември. И двете транспортни средства са доста по-евтини от електрическия SUV на Tesla, само че американският SUV въпреки всичко съумя да заеме първото място.

Вероятно е част от повода да е по-достъпната наличност, за която се разбрах откакто от Tesla казхаа, че фабриката Gigafactory Berlin е постигнала индустриален ритъм от 2000 автомобила Model Y за една седмица в края на септември.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР