Tesla Model Y счупи рекорда за най-много продажби за една

...
Tesla Model Y счупи рекорда за най-много продажби за една
Коментари Харесай

Tesla Model Y счупи рекорда по продажби в Дания

Tesla Model Y счупи върха за най-вече продажби за една година в Дания и претендира да бъде най-продаваният автомобил в света. Компанията към момента не е разкрила точния брой на продадените коли, само че съобщи, че е строшен върхът от 2013 година, когато в Дания бяха продадени 12 940 модела Volkswagen Up. Успехът на Model Y е сигнал за повратна точка в автомобилната промишленост и акцентира възходящото търсене на електрическите автомобили даже в изискванията на стопански провокации.

Официалният акаунт X на Tesla Europe удостовери, че Model Y е станал най-продаваният автомобил за годината в Дания. Точният брой на продадените коли не се оповестява. Но и там информацията е същата: електрическият автомобил чупи върха на доста по-евтиния Volkswagen Up, от който през 2013 година са продадени 12 940 единици. След като остават още два месеца и заводът на Tesla в Берлин усилва производството на моделите Y в Европа, Tesla евентуално ще сложи още един нов връх до края на годината.

Моделът Y има триумф освен в Дания. Миналата година електрическият автомобил завоюва купата най-продаван автомобил в Европа, а в този момент се бори за купата най-продаван автомобил в света за 2023 година И всичко това на фона на слуховете за „ застой в продажбите на електрически коли “ и известията, че някои автомобилни колоси забавят стратегиите си за електрически коли.

Експертите в сектора са на мнение, че тези трансформационни промени са сигнал за повратна точка за производителите на коли. Сега е моментът да се влага в широкомащабни стратегии за електрически автомобили, тъй като в противоположен случай има риск от закъснение на непрекъснато развиващия се пазар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР