Tesla изтегля повече от 321 000 превозни средства от пазара

...
Tesla изтегля повече от 321 000 превозни средства от пазара
Коментари Харесай

Tesla изтегля от пазара в САЩ още над 321 000 електромобила

Tesla изтегля повече от 321 000 транспортни средства от пазара в Съединените щати предвид на проблеми със задните светлини на създаваните от компанията електрически автомобили, заяви компанията, съобщи Ройтерс.

В документите, оповестена до Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA), производителят на електрически транспортни средства сподели, че изтеглянето, обвързвано със задните светлини, които могат от време на време да не светват, обгръща някои електрически автомобили Model 3 от 2023 година и Model Y от интервала 2020-2023 година

Базираната в Тексас компания съобщи, че ще внедри отдалечен ъпдейт, с цел да поправя казуса със задните светлини и сподели, че няма известия за произшествия или пострадвания, свързани с изтеглянето на пазара на тези над 320 хиляди електрическия автомобил.

От Tesla споделиха, че подхванатите от тях ограничения са поради недоволства на клиенти, за които стана известно в края на октомври, най-вече от задграничните пазари, в които се твърди, че задните светлини на колите не светят.

Разследването откри, че в редки случаи задните светлини могат от време на време да не работят заради особеност, която може би е породена от подправени откривания на неточности по време на така наречен " развой на пробуждане " на автомобила.

Спирачните лампи, аварийните лампи и лампите за мигачи обаче не са наранени от това положение и не престават да работи, както е проектирано. Tesla сподели, че е получила три гаранционни отчета по казуса.

Новината следва изтеглянето в петък от страна на компанията на близо 30 000 автомобила Model X в Съединените щати заради проблем, който може да докара до погрешно отваряне на въздушната възглавница на предния пасажер.

Само през 2022 година Tesla заяви за 19 акции за евакуиране в Съединени американски щати, обхващащи повече от 3,7 милиона транспортни средства, в това число четири единствено в границите на ноември, демонстрират данни на NHTSA.

След новината акциите на Tesla поевтиняват с 3,5% към 174 $ за една акция при старта на днешната търговия на Уолстрийт, търгува се към двегодишни дъна (най-ниски равнища от ноември 2020 г.).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР