Tesla, Inc. направи пауза в спада си след отчетите в

...
Tesla, Inc. направи пауза в спада си след отчетите в
Коментари Харесай

Ark Invest изкупува акции на Tesla след слабото представяне на компанията на Илон Мъск

Tesla, Inc. направи пауза в спада си след докладите в петък, като завърши сесията със непретенциозно покачване. Въпреки че акциите се колебаеха към осеммесечно дъно, Ark Invest, ръководена от Кати Ууд, продължи да усилва позицията си в Tesla.

При последното развиване на събитията водещият борсово търгуван фонд на Ark, Ark Innovation ETF (ARK), и Ark Next Generation ETF (ARKW) получиха общо 182,541 акции на Tesla в петък. Тази покупка, оценена на $33.45 милиона въз основа на цената на затваряне от $183.25, последва стъпката на Ark от четвъртък, когато усили притежанията си на Tesla със 177,870 акции, възлизащи на $32.48 милиона.

Кумулативната инвестиция за седмицата доближи $65.93 милиона в акции на Tesla. Компанията за електрически коли е изправена пред низходящ тренд от края на октомври, което ерозира годишната ѝ облага до почти 101%. Този спад се резервира и през новата година, като съответства с по-широкото закъснение на пазара при започване на януари на фона на опасенията за евентуално понижаване на лихвените проценти от страна на Федералния запас.

Докато други огромни софтуерни акции, наричани групово “ “, се възвърнаха през втората половина на месеца заради позитивни прогнози за приходите, Tesla продължи да изпитва усложнения. Трейдърите останаха внимателни преди доклада за приходите в сряда, несигурни по отношение на резултатите на компанията за четвъртото тримесечие.

Отчетеното двойно пропуснато нарастване на облагата на Tesla и посочването на допустимо доста закъснение на растежа на размера през 2024 година в допълнение разтревожиха вложителите. Въпреки тези провокации Кати Ууд остава оптимист във връзка с Tesla, като предвижда цел от $2,000 до 2027 година Ууд чака забележителна част от прогнозната стойност на предприятието да пристигна от към момента невъведената в употреба услуга роботакси.

Tesla заема позицията на второто по величина дялово присъединяване в ARKK и шестото по величина в ARKW. В края на петъчната сесия ARKK записва нарастване от 0.22%, установявайки се на равнище от $45.9, съгласно информацията .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР