Tesla и по-конкретно нейният ръководител, са известни с неочакваните си

...
Tesla и по-конкретно нейният ръководител, са известни с неочакваните си
Коментари Харесай

Цените на електромобилите Tesla скочиха до небето. Да, отново

Tesla и по-конкретно нейният началник, са известни с непредвидените си ходове. Преди време Илон Мъск уволни PR отдела и го дефинира „ като непотребен “, като по-късно автомобилният производител стартира просто да слага купувачите пред приключен факт, без да изяснява настъпващите промени.

Е, в този момент, още веднъж без пояснение, цената на електрическите транспортни средства на Tesla в Северна Америка набъбна до небето. И това не се случва за първи път от началото на годината.

Така базовата цена на Model 3 (който в миналото беше позициониран като електрическа кола за 35 хиляди долара) не се е трансформирала от пролетното повишаване и е 48 500 $. Но за версията Long Range в този момент от Tesla желаят с 2 500 повече, което прави крайната цена 58 000 $.

Най-популярният кросоувър Model Y нараства с от 2 000 до 3 000 $, според от версията. Но най-вече се покачиха цените на топ моделите. Така че в този момент ще би трябвало да платите пет хиляди $ повече за Model S и шест хиляди $ от горната страна за Model X.

Традиционно автомобилният производител не изяснява аргументите за повишението на цените, само че имаме най-малко две рационални пояснения. А свързващият детайл тук е фактът, че опашките за другите модели на Tesla към този момент са огромни и минимумът с цел да си получите новата Tesla е най-малко шест месеца, а най-много - повече от година.

От това следват два извода. Първо, като покачва цените, Tesla контролира търсенето на своите коли, което в този момент доста надвишава предлагането. Компанията направи това още през март и април, само че опашките не престават да порастват.

Второ, Tesla е застрахована против възходящата инфлация. Приемайки поръчка в този момент за автомобил, който няма да бъде доставен в близката година, автомобилният производител фиксира цената му. Ако инфлацията е по-висока от изчислената, Tesla ще бъде принудена да продаде автомобила на клиента на загуба. Именно заради тази причина очевидно Мъск е решил да се презастрахова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР