Tesla е заявила пред доставчици, че иска да започне производството

...
Tesla е заявила пред доставчици, че иска да започне производството
Коментари Харесай

Tesla планира да пусне нови електрически автомобили в средата на 2025 г.

Tesla е декларирала пред снабдители, че желае да стартира производството на нов електромобил за всеобщия пазар с кодово име " Redwood " в средата на 2025 година, като моделът е разказан като стилен кросоувър, съобщава Reuters.
Снимка: iStock
Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск от дълго време поддържа интереса на почитателите и вложителите за налични електрически автомобили. 

Тези модели, в това число автомобил от стартова цена 25 хиляди $, ще му разрешат да се конкурира с по-евтините коли с бензинови мотори и с възходящия брой евтини електрически коли, като да вземем за пример тези, създавани от китайската компания BYD.

През последното тримесечие на 2023 г. BYD изпревари Tesla като максимален производител на електрически транспортни средства в света.
Снимка: iStock
Мъск първо даде обещание да сътвори автомобил за 25 хиляди $ през 2020 г. - проект, който по-късно отсрочи, а по-късно възроди. Най-евтиното предложение на Tesla, седанът Model 3, сега има начална цена от 38 990 $ в Съединени американски щати.

Миналата година Мъск съобщи, че е угрижен за въздействието на високите лихвени проценти върху потребителското търсене на скъпи артикули като коли. През 2023 г. Tesla е изпратила на доставчиците " запитвания за предложения " или покана за присъединяване в търг за модела " Redwood " и е планувала седмичен индустриален размер от 10 хиляди автомобила, настояват източници.

Очаква се производството да стартира през юни 2025 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР