Tesla е посочена като марката автомобили, която най-често е привиквана

...
Tesla е посочена като марката автомобили, която най-често е привиквана
Коментари Харесай

Тесла е марката автомобили с най-много „изтегляния“, Мерцедес и Тойота – с най-малко

Tesla е посочена като марката коли, която най-често е привиквана “в бокса ” (виртуален или реален), а Mercedes и Toyota – минимум.

Средностатистическият автомобил се чака да бъде отзован към четири пъти през виталния си цикъл, а Tesla Model Y се чака да бъде отзован 62 пъти.

Според неотдавнашно изследване на iSeeCars Model 3, Model Y, Model S и Model X обезпечават четири от първите пет места за най-отзовавани модели. Porsche също има четири от най-изтегляните модели. Марки като Lexus, Mercedes-Benz и Toyota се появяват минимум в листата с отзовавания. 

За да сформира своя лист, iSeeCars се съветва със листата на Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) за отзоваванията от 2014 до 2023 година

Целта е била да се научи кои от днешните коли се чака да имат най-вече и минимум отзовавания по време на упования 30-годишен витален цикъл:

„ Прегледът на данните за recall-oве на NHTSA удостовери необятен набор от действия по отзоваване сред моделите с най-вече и минимум отзовавания.
Автомобил като Lexus NX 300h или Nissan 370Z се чака да има по-малко от едно отзоваване за 30-годишния си живот. За най-често отзоваваните коли, в това число всичките четири модела на Tesla, Porsche и два Volkswagen, се планува да имат сред 20 и 62 отзовавания. “

Интересното е, че изследването разкрива също по този начин, че колите с минимален брой отзовавания имат „ 1 или по-малко планувани отзовавания “ за 30-годишен витален цикъл.

В същото време за моделите с най-вече отзовавания се планува да бъдат отзовавани най-малко 10 пъти през същия витален цикъл. Ясно е, че това е нещо, което купувачите на нови коли би трябвало да вземат под внимание, когато си купуват автомобил.

iSeeCars отбелязва, че средностатистическият автомобил се отзовава четири пъти през прогнозния си 30-годишен живот. Въпреки това, автомобил като Tesla Model Y се чака да натрупа 62 отзовавания. По-долу сме присъединили първите 10 позиции в графиките на обявата. 

Важно е да се означи, че когато загатва, че и Tesla, и Porsche имат най-вече модели в листата на най-вече отзовавани коли, iSeeCars показва, че Tesla има опция да в профил доста от тях посредством софтуерни актуализации по въздуха.

В момента Tesla има няколко отзовавания, които изискват посещаване в сервиз, само че напорът от отзовавания на Tesla през последната към година бяха софтуерни актуализации, които към момента се смятат за отзовавания.

Това, че не се постанова автомобилът да влиза в сервиз, не значи, че няма проблем, който може да съставлява проблем за сигурността. Възможно е поправката просто да е по-лесна за клиента.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР