Tesla e доставила рекорден брой електромобили през първото тримесечие, въпреки

...
Tesla e доставила рекорден брой електромобили през първото тримесечие, въпреки
Коментари Харесай

Tesla записа рекорден брой доставки на електромобили, въпреки проблемните вериги за доставки

Tesla e доставила рекорден брой електрически автомобили през първото тримесечие, макар провокациите във веригата за доставки. Производителят на електрически коли разгласи, че е доставил над 310 000 транспортни средства през първите три месеца на тази година.Това е с съвсем 70% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, написа CNN.

Според основния изпълнителен шеф на компанията растежът идва на фона на " извънредно сложното тримесечие ", в това число строги политики и ограничавания в Китай, където Tesla има цех.

Според данните Tesla доставила 310 048 електрическия автомобил от началото на тази година до края на март, по отношение на 184 800 година по-рано.

" Това беше извънредно мъчно тримесечие поради спиранията по веригата за доставки и политиката на Китай за битка с Ковид ", написа Мъск.
 Tesla няма никаква визия по кое време ще възобнови производството си в Шанхай
Tesla няма никаква визия по кое време ще възобнови производството си в Шанхай

Тежкият локдаун в града продължава

По-голямата част от доставките бяха са на Model 3 и Model Y .

Tesla има фабрика в Шанхай, чието произвеждане е с огромен размер и създава литиево-йонни акумулатори, които са значими за транспортните средства. Съобщава се, че той беше затворен,заради високият скок в инфектираните с ковид. Tesla не възобнови производството на обекта в понеделник, както е планувано.

Tesla регистрира рекордна облага от 5,5 милиарда $ предходната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР