Tesco ще започне да доставя стоки с дронове Manna от

...
Tesco ще започне да доставя стоки с дронове Manna от
Коментари Харесай

Британският ритейлър Tesco започва доставки с дронове


Tesco ще стартира да доставя артикули с дронове Manna от идващия месец
(снимка: Manna / Twitter)

Идеята за потребление на дронове за доставка на артикули става все по-популярна измежду огромните търговци на дребно. След като американската Walmart започва пилотен план, Tesco, най-голямата комерсиална верига в Обединеното кралство, също разгласи проекти да стартира да тества доставки с безпилотни летателни апарати.

За задачите на плана Tesco се сплотява с компанията за доставки с дронове Manna. Търговецът на дребно ще стартира да тества безпилотни доставки на артикули за клиентите в магазина си в Оранмор, окръг Голуей, Западна Ирландия, в края на идващия месец, заяви The Sun.
още по тематиката
Доставката ще се прави в границите на най-много три минути до клиенти, намиращи се на разстояние до 1,5 км от магазина. Ако тестванията са сполучливи, Tesco възнамерява да разшири броя на магазините, участващи в теста, който ще се организира в границите на шест месеца.

Движейки се със скорост 80 км/ч, безпилотният уред Manna може да достави до 4 кг артикули в товарна кошница, която се спуска до мястото на клиента. Тестването е ориентирано към пазара на „ дребни кошници ”, който, съгласно прогнозите на Tesco, ще възлезе на 11 милиарда евро във Англия през идващите години.

Manna към този момент си партнира с Just Eat, верига заведения за хранене, която започва първата в Европа услуга за доставки на храна с безпилотни апарати – в Дъблин през февруари тази година. „ Manna към този момент сподели своите благоприятни условия, въпросът е по какъв начин да ги използваме в Tesco ”, разяснява изпълнителният шеф на Tesco – Дейв Луис.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР