Терзиев ще ви купи автобуси и тролейбуси, ама друг път...

...
Терзиев ще ви купи автобуси и тролейбуси, ама друг път...
Коментари Харесай

Хекимян: Терзиев ще ви купи автобуси и тролейбуси, ама друг път....

„ Терзиев ще ви купи рейсове и тролейбуси, но различен път... Поредната куха интензивност на Терзиев и спасителите в рубриката „ пожелателен адрес “. Осем месеца по-късно е ясно, че задачата на подправената смяна в общината е да излиза с гръмки заглавия, само че никаква действителна работа да не е свършена. Столичната община разчита на магия с голи обещания на мислени средства “.

Това написа в профила си във Facebook общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Според него, „ Амбициозният “ проект за нов преносим състав в градския превоз на София е „ следващият копи-пейст “ от действителната работа на ГЕРБ в предходния мандат.

„ Спасителите “ привикнаха да вършат с непозната пита помен, в този момент са поставили и малко „ шарена сол “ с малко повече вложения. Големият въпрос – от кое място ще откри Терзиев и заместникът му по финансите Василев пари? Очаквахме Терзиев с екипа си да са си свършили работата и да са показали източниците на финансиране. Инвестиции за повече от един милиард лв., само че без поръчителство - това се назовава заблуждение на жителите. Да, ГЕРБ-СДС сме виновни на национално и локално равнище и ще подкрепим това „ благопожелание “ да се модернизира преносимият състав на наземния градски превоз. Нещо повече, ние сме съвносители на този отчет, тъй като имаме вяра, че политики на ГЕРБ би трябвало да продължат “, написа той.

„ По същия метод, по който невиждано подкрепихме бюджета на Столичната община, който беше над 95% преписан от бюджета на госпожа Фандъкова. Обещахме, че работата за София би трябвало да продължи. Терзиев направи солова ПР акция пренебрегвайки общинските съветници от всички групи, които получиха уверението, че ще бъде възложен обществена информация до медиите в взаимно изказване “, гласи постът.

Хекимян изброява обстоятелства, които съгласно него ПП-ДБ са се пробвали да заличат.

„ 1. Радваме се, че са възприели концепциите н ГЕРБ от Решение № 858/14.09.2023 г в следните „ техни “ оферти:

-  Доставка на нископодови климатизирани съчленени трамваи за междурелсие 1009 мм с дължина на мотрисите 19-24 м

- Доставка на 10 броя двупосочни (пенделни) нископодови и 10 броя еднопосочни, климатизирани съчленени трамваи за междурелсие 1435 мм с дължина 28-33 м

- Доставка на 18 броя нископодови, климатизирани съчленени трамвайни мотриси за междурелсие 1435 мм.

- Доставка на 12-метрови нови нископодови климатизирани метанови рейсове

- Доставка на 18-метрови нови нископодови климатизирани метанови рейсове

2.  Предлага се рехабилитация на 40 трамвайни мотриси Tatra T6А2 и Tatra T6В5. Към края на планувания период за това те ще са на 40 година Липсва стопански разбор сравняващ разноските реорганизация със закупуването на нови.

3. Липсват вложения в инфраструктура и сградния фонд, които да подобрят изискванията на труд.

4. В отчета няма ремонт на релсов път и депа. Ще стане като по време на държавното управление на „ Промяната “, в които желаеха да купят влакове за БДЖ, само че те да вървят по разрушени релси. Сега оферират нови трамваи, които да се движат по неремонтирано релсови трасета.

В името на прозрачността, в която Терзиев се кълне, ще е добре към решението да се включи квалифицираните от сдруженията тръжни процедури да се внесат в комисиите по превоз и стопанска система. Доклада от кмета до СОС да има на всеки 6 месеца “, приключва Facebook обявата на Антон Хекимян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР