Терзиев помолил да не се снима, за да чуе какви

...
Терзиев помолил да не се снима, за да чуе какви
Коментари Харесай

Кметът на София събра съветниците, ГЕРБ го емна за камери и спорт и той си тръгна

Терзиев помолил да не се снима, с цел да чуе какви промени желаят общинарите
Васил Терзиев събра за първи път всички общински съветници в София, с цел да приказват за бюджета преди общественото му разискване.

Столичен кмет не е предприемал до момента сходен ход, само че явно Терзиев е очаквал по този начин да отпуши рецесията с избора на началник на общинския съвет. Дали работният темперамент на срещата не е бил причина тя да е закрита за медии, не се разбра.

Липсата на камери обаче вбеси ГЕРБ, а пък тематиката за спорта след броенето на детските градини ядоса Васил Терзиев и той напусна съвещанието.

Няма за какво да се изненадват сътрудниците, че напуснах.

Молбата ми беше доста ясна, последваха още, само че те не се съобразиха

Когато приказваме за диалогичност, права и почитание, то би трябвало да има две страни в този развой, изясни по-късно кметът държанието си. Той се надявал на продуктивна среща - да запознае съветниците с главните насоки в бюджета, а те да кажат какви усъвършенствания желаят да видят.

Кой е подал ръка и кой не я е поел, не стана ясно, само че общинският консултант Димитър Вучев от ГЕРБ реши да пусне онлайн протичащото се в залата. Така се видя, че най-болни проблеми са детските градини, културата, спортът.

След въпрос отново откъм ГЕРБ какво ще вършим като тазгодишната Световна столица на спорта, се видя, че кметът прибира досиетата пред себе си и напуща. Това негово деяние отприщи интензивността на леви и десни съветници.

Във фейсбук алената Ваня Григорова се оплака, че бил обособен единствено час и половина за целия бюджет от 2,5 милиарда лв..

От дългото 15 минути живо предаване, обезпечено от ГЕРБ, се вижда, че Терзиев напуща на 11-ата минута. Вътре съветниците не престават прочувствено да питат за какво няма заложени средства за нови детски градини, ясли и учебни заведения отвън плановете, оставени от ГЕРБ.

Проблем били и парите за просвета. Според ГЕРБ в планувани 2,25 млн. лв. ги нямало към този момент обещаните 30% нарастване на заплатите за общинските културни институти и ремонт на разпадащия се културен дом “Средец ”. Само три читалища щели да бъдат реновирани, само че с пари по проекта за възобновяване.

Знаете ли изобщо какво значи обществен разговор? Провели ли сте подобен, тъй като от бюджета излиза, че не сте го създали. Няма никакво доста увеличение на заплатите в бранш просвета, няма диалог в бранша със обществените сътрудници, пита някогашният зам.-кмет по просвета Мирослав Боршош.

А някогашният ръководител на СОС от ГЕРБ Георги Георгиев изрази отвращение, че няма камери на срещата.

Изпращате защитата да респектира сътрудници на групите за това кой какво записвал, снимал и има ли право. Това е извънредно недемократично, споделя юристът Георги Георгиев и

дефинира срещата като “фарс ”,

настоявайки Терзиев да се извини на съветниците. Георгиев не виждал и от кое място ще дойдат спомагателните 37 млн. лв. за нарастването от 15% на заплатите в градския превоз.

От ПП-ДБ-СС обаче изясняват, че те ще са от по-високите доходи от продажби на карти и билети.

И на Ваня Григорова ѝ липсваха камери: Защо жителите не би трябвало да чуят въпросите и настояванията? Това ли е транспарантното ръководство? Обещават средства, които обаче не залагате. Честито Продължаване на смяната!

От “Възраждане ” даже желаеха оставката на Терзиев, а от Българска социалистическа партия ще изпратят предложенията си документално.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР