Терзиев направи разбивка на разходите. Щетите за изпотрошените контейнери и

...
Терзиев направи разбивка на разходите. Щетите за изпотрошените контейнери и
Коментари Харесай

Столична община изчисли щетите и обяви, че ще си ги иска от организаторите на протеста

Терзиев направи разбивка на разноските. Щетите за изпотрошените контейнери и кошчета за боклуци, както и дейностите по разчистване са в размер на 14 хиляди лева За шахти, плочки, бордюри сумата е 8000 лева Съсипаните ограничаващи колчета и знаци са на стойност 4000 лева Нарушената облицовка на тавана на подлеза на " Орлов мост " ще коства към 15 хиляди лева " Общата сметка демонстрира, че Столична община е платила 42 000 лева, с цел да поправи вредите след вчерашния митинг ", заключи Терзиев. 

" Ще заведем иск против уредника на митинга, с цел да може да възстановим вредите. Добрата вест е, че екипите работиха неуморно и както може да видите, всичко е възобновено в границите на един ден ", съобщи още кметът.

" Предполагам, че постоянно има какво да се направи и да се избегнат такива конфликти. От това да бъдат разграничени двете агитки, до това да бъдат още по-старателно проверявани. Обаче кметът има съгласувателна роля. И този митинг аз бих могъл да го спра, в случай че имаше негативни отзиви от страна на ДАНС, Столична дирекция на вътрешните работи, регион " Триадица ", Инспектората, Общинска полиция. Но такива няма. Няма причина провеждането да бъде отказано. Апелирахме да бъде спокойно, да не се разрушава. Аз вървях, приказвах с хората и нощес ", добави той.

Относно това кой е позволил двете футболни агитки да се слеят Терзиев бе безапелационен, че това е Столична дирекция на вътрешните работи. " Няма по какъв начин Столична община да се грижи за сливането на агитките. От разрешаването на митинг нататък е функционалност на Столична дирекция на вътрешните работи. Включително и решенията да има ли водни оръдия или да няма ", повтори Терзиев, който по-рано изрази тази  във връзка с апелите да поеме отговорност

За поканите за диалози към политическите водачи в локалния парламент 

Що се касае до поканите към партийните водачи за среща по отношение на работата на Общинския съвет, новоизбраният кмет съобщи, че засега  само партия КОД са удостоверили наличие

" Ще се радваме да се забележим с Вили Лилков и останалите им общински съветници, които демонстрираха предпочитание да си поговорим за тематиките за София и да отпушим този развой. Чакаме срещата с тях с неспокойствие, надяваме се и някои от другите партии да се отзоват и да проявят отговорност към потребностите на София ", уточни още Терзиев.

По думите му задачата на диалозите е да се разиска работата по значимите за столицата тематики, в това число изборът на ръководител на Столичния общински съвет и съставянето на обособените комисии.

" Ще преценим нашата тактика въз основата на това кой ще се отзове на нашата покана. Ние протегнахме ръка и показахме, че желаеме да тръгнем от огромните неща за града ", сподели още той.  " Търсим поддръжка за политики, няма никакви сглобки ", добави кметът на София.

Терзиев още веднъж акцентира, че от страна на най-голямата група в съвета още веднъж ще бъде препоръчан за ръководител Борис Бонев.  " Когато сме спечелили безапелационно изборите в София - имаме 19 районни кмета, общинските съветници колкото втората и третата мощ взети дружно, е редно да бъдем подкрепени в предлагането ни за ръководител на Общинския съвет ", сподели още Васил Терзиев.

Той разяснява и решението на съда да отвори чувалите с разписките от машинното гласоподаване в София . " Не се тормозя. Нашите наблюдения и разбори демонстрират, че доста от сбърканите протоколи биха били в моя изгода ", уточни той. " Имаме доста работа за града, тъй че не губим време, с цел да изземаме ролята на съда ", акцентира Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР