Тервел Пулев записа 13-а поредна победа на професионалния ринг, след

...
Тервел Пулев записа 13-а поредна победа на професионалния ринг, след
Коментари Харесай

Тервел Пулев след 13-ата си победа: Раните зарастват, но честта си остава

Тервел Пулев записа 13-а поредна победа на професионалния кръг, откакто завоюва конфликта си си против Мич Уилямс за наслада на българските почитатели в фамозния комплекс " Хангара " в Коста Меса, Калифорния.
 Кубрат Пулев нокаутира Богдан Дину в героичен кървясъл трилър (видео)
" Благодарности за всички, които бяха в залата и ни поддържаха. И за всички тези, които будуваха цяла нощ, с цел да гледат мачовете ни с Кубрат по малкия екран. Ние ще сме най-щастливи, да забележим българите по-единни!

Раните зарастват, само че достойнството си остава, когато е въпрос на принцип и на образование! Обичам ви с цялото си сърце, още веднъж благодаря за поддръжката ", написа Тервел преди броени минути в формалния си профил във Facebook.

Иначе за българина успеха против Уилямс не пристигна напълно елементарно. В третия рунд Уилямс отвори аркада под лявата скула на Тервел. В четвъртия реферът на кръга даде наказателна точка на Пулев за удар след сигнала. Американецът обаче беше този, който през цялото време на срещата играеше мръсно и неведнъж нарушаваше разпоредбите.

След последния гонг и тримата съдии дадоха преимущество на нашето момче, което не остави подозрение, че е по-добрият боксьор и доминираше в четири от шестте рунда: 59:54, 57:56 и 58:55.

За първи път по-малкият от братя Пулеви бе изведен за формален мач от новия си треньор - живата легенда на американския бокс Кени Адамс, през чиито ръце са минали десетки олимпийски и международни първенци. Двамата работят дружно от декември.

" Много съм удовлетворен от успеха, тъй като беше против сложен противник, който не излиза да вземе парите или да приключи рундовете, а да ме победи. Удряше мощно, беше квалифициран, само че мисля, че водех багра. Съдията в един от рундовете се опита да ми го открадне, даде ми публично предизвестие за нещо, което и двамата го правехме. Това си беше очевидна поддръжка.

Малко ми наруши тактиката, тъй като трябваше да накваксвам, да разпространявам удари. Въпреки това се получи добре, публиката беше невероятна, в Калифорния имаше повече българи от американци. A, грозните осъществявания на Уилямс даже американците ги освиркваха ", добави Пулев, който едвам за повторно не съумя да нокаутира противника си. Човекът е доста квалифициран, удря мощно, на дясната си ръка го усещах.

Не удряше чисто, само че в случай че беше го наорави, можеше и да ме смъкна. Започнах с двама треньори, единият отпадна, Кени Адамс е пребогат. Другият американец беше Руби Фернандес, канят го всички огромни боксьори в Америка. Съвсем друг е боксът в Америка, доста от детайлите бяха нови за мен, даже да не си проличава, усъвършенствам играта си.

Дойдох 4 месеца по-рано, с цел да видя, дали мога да привикна с новия треньор. Кубрат нямаше промяна в треньорския щаб, тъй че пристигна по-скоро преди мача. Трябва да починем, сложен противник, с старания го победих ", каза Тервел незабавно след триумфа пред " Диема Спорт ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР