Тервел Пулев спечели 18-а победа на професионалния ринг, след като

...
Тервел Пулев спечели 18-а победа на професионалния ринг, след като
Коментари Харесай

Тервел Пулев с 18-и успех на профиринга

Тервел Пулев завоюва 18-а победа на професионалния кръг, откакто надигра безапелационно американеца Дионардо Майнър.
Мачът бе част от програмата на галавечерта в Коста Меса, Калифорния, където главната атракция са точно братя Пулеви.
Победата му бе присъдена с единомислещо съдийско решение.
Преди срещата Тервел сподели най-високо персонално тегло от 96,763 кг, зтова мачът бе вписан в тежка категория. Срещу българина, който бе 17-1 на профиринга, застана 34-годишният калифорниец Майнър, който имаше единствено 10 срещи - 7 победи и 3 загуби. Тойопита да изостри играта с взривни контраатаки, да удря мощно, въпреки и рядко, като през останалото време бе притиснат до въжетата.
Но ударите му носеха някаква опасност единствено в първия рунд, след което нито имаше кондицията, нито тактическите умения, да поддържа равновесие на кръга. Превъзходството на Пулев бе явно, той прати на пода в третия рунд Дионардо, а и нанесе доста повече удари, държеше надалеч по-добър боксов темп и бе индивидът, който търсеше багра и успеха.
Мачът бе в шест рунда, което по никакъв начин не се хареса на щаба на българите, когато бе оповестено в програмата. Но за Майнър евентуално е било радваща вест, защото още от третия той изглеждаше изтощен.
Американецът опита да изнерви мача с реплики и бутна Тервел след четвъртата част, като че ли да си даде кураж самичък на себе си. Българинът не реагира, а продължи да прави работата си с ръкавиците - за победа №18 на професионалния кръг, при единствено една загуба.
Това бе и втори триумф в границите на 2023 година за Малката Кобра, който през април победи в същата зала в различен американец - Джоел Шойгрийн.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР