Тервел Пулев ще има за първи път шанса да се

...
Тервел Пулев ще има за първи път шанса да се
Коментари Харесай

Тервел с първи бой за европейска титла

Тервел Пулев ще има за първи път шанса да се бие за европейската купа (ЕBU) при експертите в полутежка категория. Българинът и италианецът Фабио Турки към този момент договарят за мястото на срещата. Все отново, в случай че двете страни не уточнят детайлностите до 9 август, ще бъде назначен търг. Двубоят би трябвало да е през октомври или ноември.
Турки е на 25 години и зад тила си към този момент има 15 победи от 15 срещи, като 11 е спечелил с нокаут. За последно 188-сантиметровият Фабио боксира против мароканеца с италиански паспорт Ясин Абаши, който завоюва на 6 юли с единомислещо съдийско решение.

Пулев, който с 10 години е по-голям, има малко по-скромен актив. Бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 е в серия от 11 следващи победи, а 10 от тях е спечелил с нокаут.
На 8 юни в Чикаго българинът постигтна най-бързия си триумф до момента, като нокаутира в първия рунд американеца Армандо Аркона. Двата престояха на кръга единствено две минути и шест секунди.
В усилени договаряния за идващ мач е и Кубрат Пулев, брат на Тервел. Неговият противник е много по-именит Хюи Фюри, братовчед на Тайсън Фюри. Най-вероятно борбата ще е през октомври в „ Арена Армеец “. А спечелилият ще стане формален кандидат за трофея на IBF в тежка категория, който е владеене на британеца Антъни Джошуа. За разлика от брат си, Кубрат към този момент два пъти е ставал притежател на трофея на ЕBU.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР