Тервел Пулев разкри, че е провел една малко по-различна подготовка

...
Тервел Пулев разкри, че е провел една малко по-различна подготовка
Коментари Харесай

Тервел Пулев в Боен клуб Sportal: Подготовката ми за мача с Дешон Уебстър беше по-различна

Тервел Пулев разкри, че е провел една малко по-различна подготовка за мача с американеца Дешон Уебстър на 14 декември в зала “Колодрума” в Пловдив, залогът в която е интернационалната купа на WBA в полутежка категория. Промяната се наложила заради обстоятелството, че той за първи път ще се бие в 12 рунда.

“Постигнахме задачите си, всичко мина съвършено. Избрахме Германия за спарингите ми, тъй като в чужбина могат да се подберат друг вид съперници. Тази седмица имам още няколко тежки тренировки и от другата ще обърнем внимание на свалянето на килограми, с цел да вляза в категорията. Обикновено върша по три спаринги на седмица. Сега подготовката ми беше малко по-различна поради обстоятелството, че ще играя 12 рунда. Влизам в кръга с мисълта, че би трябвало да изкарам целия мач”, съобщи той в студиото на " Sportal Fight Club ".
 Тервел Пулев и Джоана Нуамеруе гостуват в @@@
28-годишният Дешон Уебстър ще е 15-ият съперник на Тервел и съгласно мнението на експертите най-сериозният. Американецът има 16 мача зъд гърба си и баланс от 12 триумфа (6 с нокаут), 2 загуби и 2 равенства.

“Съперникът ми има много ексцентричен жанр на боксиране. Играе на контраофанзива и има доста добра отбрана. Мисля, че мъчно разрешава да го ударят. пази се, пази се, положително напредване има. Ако се загледаме в статистиката, ще забележим, че равенствата му са му против доста положителни боксьори. Това приказва, че е боксьор без никакви мнения. Всичко това обаче е единствено на хартия. В кръга всеки ще търси неговото”, сподели още Тервел, който през днешния ден е получил позвъняване от мениджъра Ивайло Гоцев с предизвестието, че Дешон Уебстър е доста мощен и рисков боксьор.
 Тервел Пулев и Джоана Нуамеруе гостуват в @@@
По-малкият братя Пулеви приказва и за травмата, която го отдалечи от кръга за седем месеца.

“Приемам тези неща със успокоение. Имало е причина да стане тази травма. Приех я просто като една отмора. Изчаках няколко месеца, възвърнах се изцяло, не ми е проблем. Знам с какво се занимавам - аз съм рутиниран и имам нервната система. Ние спортистите сме готови за тези неща”, сподели той.

Тервел Пулев се върна и към последния си мач. На 9 ноември на церемония в Бергиш Гладбах той нокаутира германеца Кай Курзава. Българинът отхвърли противника си още в първия рунд, откакто два пъти го смъкна с тежки удари и пеферът беше заставен да приключи дуела.

“Подготовката и концентрацията ми дадоха добър резултат. Много бързо открих точната отдалеченост и го проснах на земята. Чух рецензии, че противникът ми е бил на 43-години. Нека не забравяме, че Бърнард Хопкинс стана международен първенец на 49. А когато Владимир Кличко игра с Кубрат, беше на 39. Напоследък се подвигна междинната възраст в професионалния бокс”, съобщи Тервел, който предложения почитателите на бокса да го поддържат онлайн в зала “Колодрума” на 14 декември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР