Тервел Пулев продължава с победния си ход, откакто стъпи на

...
Тервел Пулев продължава с победния си ход, откакто стъпи на
Коментари Харесай

Осма поредна победа с нокаут за Тервел Пулев!

Тервел Пулев продължава с победния си ход, откогато стъпи на професионалния кръг. Българският боксьор реализира осми следващ триумф, освен това още веднъж с нокаут, както и предходните седем. Този път по-малкият от братята Пулеви отхвърли още в първия рунд американеца Скот Фютрел.

Съперникът на Тервел се оказа изцяло неопитен за ударите на българина и бързо стана ясно, че мачът ще е къс. Фютрел беше свален три пъти и не можа да продължи, а реферът подвигна ръката на Пулев.

Това беше първи дуел на Тервел на американска земя. Той се състоя в в залата към хотел „ Белведере “ в Чикаго, а бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон имаше поддръжката на огромна родна агитика. Специално от Маями дойде и футболната легенда Христо Стоичков, който също беше бурно приветстван от българите в залата.

Пулев трябваше да се бие с Тристан Джеймс, само че в последния миг противникът му беше заменен. Причината бе възбрана от страна на Илинойската боксова федерация Джеймс да излезе на кръга, тъй като има незачетен мач в различен щат.

Така се стигна до дуела с Фютрел, който до този миг имаше 4 срещи като експерт. Американецът имаше преимущество в растежа, само че не оказа никаква опозиция и още от първите секунди изпадна в глуха отбрана. Мотивиран от мощните възгласи на българите в залата, Тервел пласира няколко мощни удара и още преди края на първия рунд отхвърли съперника си.

" Огромни благодарности към всички вас за това, че дойдохте и ме подкрепихте! Вие показахте любовта си към България! Искам колкото по-далеч сме от родината, толкоз по-задружни да сме ", бяха първите думи на Пулев след успеха.

Неговият брат Кубрат Пулев също взе микрофона и се обърна към българите в залата. " Радвам се, че едно такова събитие, въпреки и неголямо, може да ни сплоти. Хубава е да видя толкоз доста български флагове. Важното е да милеем за България, без значение къде се намираме ", съобщи Кобрата.

" Помните, че първата ни победа на международното състезание през 1994 година беше тук, в Чикаго, против Гърция. Сега и Тервел победи. Нека продължим да поддържаме него и Кубрат, тъй като те ще ни радват още доста ", сподели Христо Стоичков. 

След това всички присъстващи получиха опция да се качат на кръга и да се снимат с братя Пулеви./sportal.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР