Тервел Пулев победи по категоричен начин Викапита Мероро в сблъсък

...
Тервел Пулев победи по категоричен начин Викапита Мероро в сблъсък
Коментари Харесай

Тервел Пулев превзе и Танзания! 16 победи от 16 срещи за боксьора ни!

Тервел Пулев победи по безапелационен метод Викапита Мероро в конфликт от боксовата галавечер в Танзания!

Срещата завърши с механически нокаут в 9-ия от общо 10 рунда, като българският боксьор отвори огромна аркада над едното око на противника си и от ъгъла му хвърлиха бялата забрадка!

В конфликта не бе заложен пояс, като тя бе значима крачка за Тервел по пътя към международната купа в полутежка категория.

Това беше 16-и професионален дуел на по-малкия от братята Пулеви, който е девети в ранглистата на WBA, в своята теглова дивизия. Той към момента не познава усета на провалянето.

ТОПСПОРТ ПРОСЛЕДИ ЗА Върховен административен съд СРЕЩАТА НА ТЕРВЕЛ РУНД Пожарна охрана РУНД:

1 РУНД

По-активен старт за Тервел Пулев. Още през цялото време Мероро се хваща постоянно в клинчове. Брутално ляво кроше на Пулев! Още две точни попадения за него, по-късно. Удар в тялото, ляво кроше в главата на Мероро. Статичен е намибиецът. Определено не впечатлява с експедитивност. Ескиважите на Тервел са в точния миг. Изглежда, че ще бъде мъчно за съперника му да стигне до лицето му. Мощно дясно кроше! Разклатен е Мероро! Отлична първа част за Пулев.

2 РУНД

Добре е затворил зоната си Тервел. Дава опция на противника му да работи. Активността на Мероро обаче не се трансформира. Липсата на такава, по-скоро... Удар в тила. Мероро играе нечисто. Леви прави в брадата на Мероро. Дава сериозен обратен тласък лицето му. Поне на този стадий - добър спаринг за Тервел... Отново нечиста игра на Мероро, който се пробва да изкълчи лявата ръка на противника си. Реферът ги разделя.

3 РУНД

Агресивно начало на рунда за Тервел. Няколко следващи попадения в лицето на Мероро. Боксьорът от Намибия се превива, само че продължава борбата. Две следващи леви крошета на Пулев. Няма реакция от рефера, макар че Мероро удря главата на противника си със своята в клинча. Четири поредни удара за Тервел! Нов удар в задната част на главата на Тервел. Къде е съдията в тези обстановки?!

4 РУНД

И Тервел стартира да отвръща с ударите в тила. Мероро се гмурка в тялото на Тервел и не стопира да нарушава ритъма му на игра с " мръсни " номера. Мероро обръща срещата на борческа такава. Отнета е точка от актива му! Най-сетне правилна реакция... Отнета точка и от Тервел?! Съдията не е доста безапелационен в своите дейности. Това беше повече от необичайно решение. Пулев недоумява какво се случва.

5 РУНД

Взаимна замяна на удари за двамата боксьори. Пак попадение, което не е правилно за Викапита Мероро. Тервел се увлече по нечистата игра. Той също пласира няколко такива удари. Съперникът на Тервел само търпи негативи. Не може и дума да става за съпоставяне сред двамата, що се касае до физическата подготовка.

6 РУНД

Тервел Пулев към този момент не приема извиненията на Викапита Мероро. Изнерви се дуелът. Чести прекъсвания, подвиквания, напрежение... Съдията изпусна контрола върху срещата. Дясно кроше за Тервел, по-късно и ляв прав. Ляв прав, ляво кроше. Отново в актива на българския боксьор. И този рунд завършва с офанзива на Пулев.

7 РУНД

Къси прави за Тервел и още веднъж - по-сдържано начало на този рунд. Поддържа далечна отдалеченост. Вкарва удари, без да получава такива. Пулев гради играта си, до момента в който противникът му само накъсва ритъма и разрушава. Нищо значително и запаметяващо се от Мероро. Срещата към този момент е изнервяща даже за наблюдение. Основната причина за това е Викапита Мероро.

8 РУНД

Мероро прави едно и също - гмуркане под ударите на Тервел и улавяне в клинч. Следва замяна на удари, при които Пулев към този момент има синини от попаденията на съперника си в задната част на главата... Тервел върви напред. Опитва да управлява средата на кръга. Превъзходна акция на Тервел! Четири поредни прави в главата на Мероро. Притиснат е към въжетата. Изглежда разконцентриран. Първи по-успешен ъперкът за Тервел. Секунди преди края на този рунд.

9 РУНД

Мощно начало за Пулев! Ляво кроше, ляв прав и опит за ъперкът в негова изгода. Ляв ъперкът! Ляво кроше. Двамата падат на земята! Удар в тялото, ляво кроше, десен прав и Мероро завършва! Викапита Мероро капитулира!

Аркада по лицето на намибиеца!

От ъгъла му хвърлят бялата забрадка!

Край на срещата!

Победа за Тервел Пулев!

Успех за България!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ, СНИМКИ И ВИДЕО ОТ ДВУБОЯ!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР