Тервел Пулев очаква предстоящият му мач с американеца Дешон Уебстър

...
Тервел Пулев очаква предстоящият му мач с американеца Дешон Уебстър
Коментари Харесай

Тервел ще се бие за интернационалната титла на WBA, обяви Дешон Уебстър за най-трудния си съперник

Тервел Пулев чака идният му мач с американеца Дешон Уебстър да се трансформира в здрава борба. Двамата ще кръстосат ръкавици на 14 декември в 12-рундов дуел, който ще е основното събитие на галавечерта в зала “Колодрума” в Пловдив. Залогът е интернационалната купа на WBA.

“Ще имам нелеката задача да играя против мощен боксьор, който идва от боксова нация като Съединени американски щати. Знам, че Уебстър има 1-2 загуби, играе си обаче цели мачовете. Не е Journeyman, в противен случай младо момче е - 91-ви набор. Надявам се да си свършим работата в тренировките и да съм квалифициран да изиграя 12 рунда на макс. От статистиката се вижда, че е добър боксьор, а от видеата, че прави контри. Трябва да сме на 100% подготвени. Мачовете ми вървят във възходяща посока, изправям се против все по-трудни противници и мисля, че този ще е най-трудният”, съобщи Тервел Пулев на специфична конференция през днешния ден.

“По-различно е да си гвоздеят на едно събитие, тъй като всеки се интересува от този мач най-вече. Избрахме Пловдив за хазаин на галата, тъй като всичко се случва в София”, добави бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон 2012, чийто татко от родом от града под тепетата.

Той показа, че поддържа добра форма и му предстоят спаринги в Германия.

“Направихме предния мач (б.р. победа против Мич Уилямс) за да вляза на кръга след дългата пауза поради травмата. След това продължихме с физическа подготовка, а в този момент ми предстоят спаринги, което е есенцията на бокса. После ще подкрепям положително равнище с Михаил Таков. С него се работи доста елементарно, тъй като е доста умел и спокоен. Когато трябав да направя нещо, той ми го изяснява доста елегантно и знае по какъв начин да употребява моите качества. С доста малко изпитание, реализираме повече заради това че той е умел и е един от най-хубавите треньори в българия”, сподели още по-малкият от братя Пулеви.

Мениджърът Ивайло Гоцев пък съобщи, че при победа Тервел Пулев ще влезе в топ 10 на WBA. “Имаме проект за 3-4 спомагателни мача преди той да стане кандидат за международната титла”, съобщи промоутърът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР