Тервел Пулев излиза срещу най-добрия грузински боксьор в нова гала-вечер

...
Тервел Пулев излиза срещу най-добрия грузински боксьор в нова гала-вечер
Коментари Харесай

Тервел Пулев излиза срещу най-добрия грузински боксьор в събота

Тервел Пулев излиза против най-хубавия грузински боксьор в нова гала-вечер в Германия, стана ясно от известие в формалната страница на спортиста.

Седмица откакто реализира петата си поредна победа в професионалния бокс, Тервел Пулев още веднъж се качва на кръга. Миналата събота той завоюва против украинеца Артьом Редко с механически нокаут в третия рунд в Берлин, а тази събота (18-ти ноември) му следва нов дуел в Германия.

Този път Тервел ще се боксира в специфична гала-вечер в памет на именития треньор Фриц Здунек. Тя ще се организира под надпис "В чест на Фриц " в Нойщат-Гвеле, наоколо до Шверин - градът, който в продължение на десетилетия се гордее с най-хубавия клуб по бокс в цяла Германия, управителен от самия Здунек.

Съперник на последния олимпийски медалист в историята на българския бокс е Михаил Куцишвили - боксьор №1 на Грузия, който има 44 победи, 24 от тях с нокаут в професоналната си кариера. Срещата на Тервел Пулев против Куцишвили е избрана за основна в гала-вечерта, планувана е за 8 рунда и ще стартира под №5, последна в програмата.

Специален посетител на събитието ще бъде и Ули Вегнер - персонален треньор на Кубрат Пулев в "Зауерланд ", който е един от най-близките другари на Фриц Здунек. Редом до Тервел на галата ще бъде и Кубрат, който го поддържаше наоколо до кръга и при триумфа над Редко в Берлин. Боксовата церемония е с начален час 18:00 часа.

Фриц Здунек е считан за един от най-хубавите треньори по бокс в историята, както при дилетантите, по този начин и при експертите. Дългогодишен ментор на братята Виталий и Владимир Кличко.

Желаещите да участват, могат да го създадат в Neustadt -Glewe, Sporthalle "Zur Kuhdrift ", се споделя още в известието.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР