Terra Wortmann Open, полуфиналХуберт Хуркач – Ник Кирьос 4-6, 7-6(2),

...
Terra Wortmann Open, полуфиналХуберт Хуркач – Ник Кирьос 4-6, 7-6(2),
Коментари Харесай

Тайбрек в третия сет прати Хуркач на финал в Хале


Terra Wortmann Open, полуфинал
Хуберт Хуркач – Ник Кирьос 4-6, 7-6(2), 7-6(4)


Хуберт Хуркач е вторият финалист на АТР 500 шампионата в Хале. В напълно доминиран от сервиса мач полякът надви след тайбрек в третия сет над Ник Кирьос – 4-6, 7-6(2), 7-6(4) след повече от 2 часа на корта.

Във втори следващ мач Хуркач не съумя да пробие противника, само че също както бе против Феликс Оже-Алиасим, по този начин и през днешния ден съумя да надделее над Кирьос с отлична игра в тайбрековете.

Очаквано началните удари на двамата правеха доста от геймовете извънредно къси. Австралиецът приключи мача с 30 аса, до момента в който Хуркач осъществя 27. Възможностите за пробив бяха общо четири, по две за всеки от тях.

Единственият пробив пристигна в деветия гейм на първия сет и разреши на Кирьос да сервира за частта.

В идващите два сета Хуркач имаше по една ранна опция за пробив, само че и в двата случая тя биваше бързо обезвредена от противника му. Полякът обаче бе по-прецизен и по-търпелив в дългите решителни геймове, с цел да стигне до първия си край през 2022-а. До момента Хуркач има четири трофеи като в никакъв случай не е губил във край. В опит да продължи тази серия той ще срещне международния №1 Даниил Медведев. До момента двамата са си разменили по две победи като Хуркач завоюва единствения им дуел на трева след триумф в пет сета на миналогодишния Уимбълдън.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР