Terra Wortmann Open, първи кръгДаниил Медведев – Давид Гофен 6-3,

...
Terra Wortmann Open, първи кръгДаниил Медведев – Давид Гофен 6-3,
Коментари Харесай

Медведев не остави шансове на Гофен на старта в Хале


Terra Wortmann Open, първи кръг

Даниил Медведев – Давид Гофен 6-3, 6-2

Даниил Медведев стартира присъединяване си на ATP 500 шампионата в Хале с безапелационен триумф над Давид Гофен. Световният №1 изигра най-силния си мач от началото на сезона на трева и не остави никакво подозрение в превъзходството си, приключвайки дуела единствено за 64 минути.

Следващият му конкурент ще бъде международният №42 Иля Ивашка.

Руснакът бе по-агресивен на сервис и записа повече асове (6-2), само че броят на двойните му неточности също бе по-висок (5-2). Медведев завоюва 79% от точките си на първи сервис (33/42) и осъществя три от петте си точки за пробив (60%), до момента в който Гофен не съумя да оползотвори нито един от двата брейкпойнта, до които доближи.

Медведев заигра доста по-агресивно още от началото, като Гофен бе заставен да се пази през по-голямата част от раизграванията. Въпреки самоотвержената игра на белгиеца в отбранителен проект лидерът на схемата бързо откри пролуки в обраната му и осъществя ранен пробив, натрупвайки удобен задатък от 4-1. Гофен имаше възможнот да върне интригата, само че в деветия гейм пропусна брейкпойнт и Медведев остана безукорен на сервис, спечелвайки сета с 6-3.

Тази пропиляна опция струваше много скъпо на белгиеца, защото международният №1 стартира вихрено втория сет и осъществя два следващи брейка, като по този метод поведе с 4-0 и на процедура реши мача. Гофен можеше да върне един от пробивите, само че и този път не се възползва от шанса си и Медведев завърши мача без напрежение, триумфирайки с 6-3, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР