Terra Wortmann Open, четвъртфиналНик Кирьос – Пабло Кареньо Буста 6-4,

...
Terra Wortmann Open, четвъртфиналНик Кирьос – Пабло Кареньо Буста 6-4,
Коментари Харесай

Шоуто на Кирьос продължи с триумф над Кареньо Буста


Terra Wortmann Open, четвъртфинал

Ник Кирьос – Пабло Кареньо Буста 6-4, 6-2

Ник Кирьос изигра нов мощен мач на шампионата в Хале и доближи до полуфиналите след двусетова победа над Пабло Кареньо Буста. Австралиецът владееше самодейността през целия дуел, като не разреши на съперника си да стигне до нито един късмет за пробив и стигна до успеха след едвам 69 минути игра.

Съперник на Кирьос на полуфинала ще бъде спечелилият от мача сред Феликс Оже-Алиасим и Хуберт Хуркач.

Всички 13 аса в мача бяха в актива на австралиеца, който също така не направи нито една двойна неточност и завоюва изумителните 91% от точките си на първи сервис (29/32). Световният №65 стигна до седем благоприятни условия за пробив, като осъществя три от тях (43%).

Кареньо Буста оказа опозиция първоначално, само че Кирьос се движеше доста по-добре по корта и последователно откри превъзходство, осъществявайки поврат за 4-2 след три следващи гейма на нула. Испанецът опита да играе по-агресивно, само че първенецът на двойки от Australian Open показва доста солидна игра в отбранителен проект и контраатакуваше доста сполучливо, като това му оказа помощ да запази задатъка си и да се наложи с 6-4.

Австралиецът продължи да управлява дуела, реализирайки ранен брейк за 2-0 във втория сет. Кареньо Буста прекъсна серията му, само че насладата на международния №19 не продължи дълго. Кирьос продължи да бъда доста ефикасен на сервис и загуби единствено една точка при идващите си две подавания, а в това време записа нов пробив и натрупа задатък от 5-1. До края на мача съотношението на силите не се промени и Кирьос победи с 6-4, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР