Terra Wortmann Open, четвъртфиналДаниил Медведев – Роберто Баутиста Агут 6-4,

...
Terra Wortmann Open, четвъртфиналДаниил Медведев – Роберто Баутиста Агут 6-4,
Коментари Харесай

Медведев преодоля и Баутиста Агут в Хале


Terra Wortmann Open, четвъртфинал

Даниил Медведев – Роберто Баутиста Агут 6-4, 6-2

Даниил Медведев продължи положителното си показване на шампионата в Хале с чиста победа над Роберто Баутиста Агут. Световният №1 бе усложнен във втория сет, само че все пак откри противопоставяне на играта на опитния испанец и се приближи до първия си трофей на трева за сезона.

Негов конкурент в борбата за място на финала ще бъде сензацията на шампионата Оскар Оте.

Всички осем аса в мача бяха дело на Медведев, който също така завоюва 82% от точките си на първи сервис (37/45). Руснакът осъществя три от петте си брейкпойнта (60%), до момента в който Баутиста Агут не съумя да оползотвори нито един от деветте шанса за пробив, които се откриха пред него.

И двамата съперници избавиха по един брейкпойнт при започване на мача и по този начин се стигна до 2-2. От този миг нататък обаче Медведев пое изцяло контрола върху сета. Руснакът атакуваше доста точно както с форхенд, по този начин и с бекхенд, и записа два поредни пробива за 6-2, завършвайки първата част с 14 уинъра против 4 за Баутиста Агут.

Негативното за него развиване на откриващия сет обаче не обезвери испанеца. Той стартира втората част с гейм на нула, след което стигна до три шанса за пробив, само че не съумя да се възпозлва от нито един от тях и Медведев възвърне равенството. В шестия гейм Баутиста Агут пропиля още един брейкпойнт и това му стръваше скъпо, защото незабавно по-късно Медведев проби за 4-3.

Световният №20 бе доста покрай това незабавно да върне брейка, само че Медведев навакса пасив от 0-40 и се приближи на гейм от успеха. Баутиста Агут понижи резултата, само че лидерът в ранглистата още веднъж не позволи сервисът му да бъде продънен и оформи крайното 6-2, 6-4 по-късно под час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР