Тероризмът е нанесъл на туристическия бранш в Египет загуби в

...
Тероризмът е нанесъл на туристическия бранш в Египет загуби в
Коментари Харесай

Близо 100 милиарда долара са загубите на Египет в туризма заради тероризма между 2011 и 2015 година


Тероризмът е нанесъл на туристическия отрасъл в Египет загуби в размер на 65 милиарда $ за интервала сред 2011 и 2015 година, заяви онлайн изданието на списание “Иджипт тудей ”.

Още 25 милиарда $ са пропуснатите изгоди за обвързваните с туризма браншове. 

Анализът е на икономиста Абдел Фатах ал Гебали, ръководител на управителния съвет на “Мидия пръдакшън сити ” (Media Production City). В рамките на семинар за икономическата и обществената цена на тероризма за Египет Гебали уточни, че за обновяването на материалната база, обвързвана с обслужването на туристи, са изхарчени към 3 милиарда $, като част от тях са предоставени от страната под формата на финансови тласъци. 

Загубите за музеите, археологическите обекти и за транспортния бранш пък са 25 милиарда $ на фона на липса на туристи при опазване на размера на средствата, нужни за поддръжка, добавя Българска телеграфна агенция. 

Според специалиста египетският туризъм е почнал да се възвръща през 2018/2019 година. 

Семинарът е първото от поредност събития в границите на плана “Цената на тероризма ”, който е взаимна самодейност на Министерството на обществената взаимност и Египетския център за стратегически проучвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР