Терористите от групировката Хайят Тахрир аш-Шам (бивша Джебхат ан-Нусра) успели

...
Терористите от групировката Хайят Тахрир аш-Шам (бивша Джебхат ан-Нусра) успели
Коментари Харесай

Терористите от „ан-Нусра” при поддръжката на израелските ВВС разгромили сирийците близо до Дамаск

Терористите от групировката „ Хайят Тахрир аш-Шам ” (бивша „ Джебхат ан-Нусра ”) съумели да се оправят от провалянето предния ден и да нанесат ответен удар на държавната войска, заяви in24.org. Два дни по-рано сирийските военни съумели да реализират добър триумф на към 40 км югозападно от Дамаск, овладявайки хълма Тал Бардайя и обширни територии покрай град Бейт Джин (Beit Jinn).

Джихадистите, както и държавните бойци, тогава понесли основни загуби в жива мощ и се принудили да се укрият в самия град.

Вчера след обяд обаче терористите се прегрупирали и откакто получили партида нови ПТРК, подхванали контраофанзива, която по „ необяснимо стичане на обстоятелствата” съвпаднала с офанзивата на израелската авиация по позиции на сирийски войски покрай града и на височината, намираща се близо до него.

Фактически през вчерашния ден ислямистите съумели да зачеркнат всички предходни триумфи на държавната войска в района, връщайки границата на рубежа от преди месец.

По информация на in24.org от безпристрастен източник в багра сирийската войска изгубила 3 танка и 6 броя БМП. Освен това при бързото оттегляне била изоставена част от другото въоръжение, станало трофей на джихадистите.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР