Терористите искат да ни изплашат, те не приемат нашите ценности

...
Терористите искат да ни изплашат, те не приемат нашите ценности
Коментари Харесай

Шведският премиер след атентата в Брюксел: Терористите няма да променят нашите ценности

Терористите желаят да ни изплашат, те не одобряват нашите полезности и желаят да трансформират метода ни на живот, това сподели в Брюксел министър председателят на Швеция Улф Кристершон, който взе участие дружно с премиера на Белгия Александър Де Кро в гала в памет на убитите в понеделник шведски жители. По-късно двамата министър председатели дадоха конференция дружно с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Ние няма да променим нашите полезности и няма да променим метода си на живот поради терористите, сподели Улф Кристершон. Той изиска Европейски Съюз да предприеме по-строги ограничения за защита на границите и за по-бързо връщане на незаконни мигранти в страните, от които идват.



Тунизиецът Абдесалам Ласауед, който в понеделник умъртви двама шведи и рани един, е получил отвод за престояване в Белгия през 2020 година, само че все пак останал незаконно в страната.

Белгийските управляващи оповестиха по-рано, че той е дошъл нелегално от Тунис в Лампедуза в Италия още през 2011. Първоначално е бил в Швеция, където е даже е излежал присъда от две години затвор поради владеене и разпространяване на опиати. След това той е дошъл в Белгия, през 2019 е подал молба за леговище, която е била отхвърлена на идната година. Белгийските управляващи са издали заповед той да напусне страната, само че той не го е направил.



Премиерът на Белгия Александър Де Кро акцентира, че страната му ще предприеме по-строги ограничения за връщането на незаконните мигранти. По-рано пред белгийски медии Де Кро съобщи, че незаконните мигранти, които откажат да бъдат връщани в страните си, ще бъдат настанявани в затворени институции. В момента в Белгия нелегално обитават към 110 000 мигранти.



Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз би трябвало незабавно да промени разпоредбите за експулсирането на лица, които съставляват опасност за националната сигурност. В момента те се приканват непринудено да напущат Европейски Съюз.

" И това е повода, заради която ние, Европейската комисия, предложихме, че в случай че обещано лице се смята за опасност за националната сигурност, държавите-членки би трябвало да имат пълномощието да принудят лицето да напусне. Това е част от нашия Пакт за миграцията и убежището ”, сподели фон дер Лайен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР