Терористите Адхам Хаувас и Исмаил Хаувас са били забелязани на

...
Терористите Адхам Хаувас и Исмаил Хаувас са били забелязани на
Коментари Харесай

Членове на Хамас признаха, че са държали заложници в болницата Шифа

Терористите Адхам Хаувас и Исмаил Хаувас са били видяни на фрагменти от охранителните камери в кибуца Алуим, покрай линията Газа, и в болничното заведение " Аш Шифа " в Газа. И двамата са били задържани и са били отведени в Израел за разпит, добавя Българска телеграфна агенция.

" Пресякох оградата през междина, която ми позволяваше да мина пешком. След това се качих на бял джип " Магнум " и всички се отправихме към портите на селището, която беше затворена. Прескочихме я и влязохме в мястото, където бяха фермерите ", споделя Адхам.

" Двама души, с които бях, взеха някого и потеглиха с него. След това, с изключение на двамата отвлечени, доведох и още един ", добави той.

" Закарахме отвлечените в колата за спешна помощ, където Абу Халед попита единия по какъв начин се споделя, само че той не разбра какво го пита. Вторият грабител му подсказа с " Тайланд? ", и тогава разбрахме, че и двамата имат едно и също поданство и най-вероятно са служащи. Беше ни подредено да отидем с колата за спешна помощ в болница " Аш Шифа ". Първият похитен е бил съпроводен до болничното заведение, а вторият е докаран на носилка.

Исмаил сподели, че някой от бригадите " Ал Касам " на " Хамас " е бил в стаята, в която са били отведени заложниците, а други двама са стояли извън. Хората са били въоръжени.

Миналия понеделник " Шин Бет " популяризира фрагменти, на които палестинци удостоверяват пред следователите на службата по какъв начин терористи се крият в лечебни заведения и се преобличат като медицински чиновници.

Болница " Аш Шифа ", издигната през 1946 година от британците в квартал " Северен Римал ", която разполага с 570 кревати, е най-големият медицински център в Газа, обслужващ стотици хиляди палестинци. През 80-те години на предишния век Израел ремонтира и разшири болничното заведение като част от самодейността за възстановяване на изискванията на живот в Газа.

Още през 2009 година по време на военните дейности в Газа " Шин Бет " оповестява, че в болничното заведение се крият членове на " Хамас ", а подземията й са се трансформирали в щаб на групировката.

Освен че мястото е употребявано за укриване на водачи и заложници на групировката, " Хамас " е изстрелвала ракети, измъчвала е хора и е складирала половин милион литра гориво в болничния комплекс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР