Терористичното съдържание в социалните мрежи трябва да се премахва в

...
Терористичното съдържание в социалните мрежи трябва да се премахва в
Коментари Харесай

Брюксел поиска социалните мрежи да премахват терористично съдържание в рамките на час

Терористичното наличие в обществените мрежи би трябвало да се отстранява в границите на час – това е част от ограниченията, които Европейската комисия предложи на фирмите и държавите-членки през днешния ден.

Гугъл, YouTube, Фейсбук, Twitter и други ще би трябвало да покажат в границите на три месеца, че се оправят по-добре с контрола върху екстремисткото наличие, в противоположен случай активността им може да се контролира със законодателство. Днес Европейската комисия популяризира няколко рекомендации за надзор върху противозаконното наличие.

- Правилото за един час : поради обстоятелството, че терористичното наличие е най-вредно в първите часове на появяването си онлайн, като общо предписание всички предприятия следва да го отстранен в границите на един час от сигнализирането му.

- По-бързо разкриване и дейно унищожаване : с изключение на сигналите интернет предприятията следва да ползват самодейни ограничения, в това число автоматизирано разкриване, с цел да могат дейно и бързо да отстраняват или блокират терористично наличие и да му попречат да се появи още веднъж, откакто е било свалено. В помощ на по-малките платформи предприятията би трябвало да споделят и усъвършенстват подобаващи софтуерни принадлежности и да открият работни договорености за по-добро съдействие със съответните органи, в това число Европол.

- Подобрена система за подаване на сигнали : би трябвало да се открият ускорени процедури за допустимо най-бърза обработка на сигналите, а страните членки би трябвало да подсигуряват, че са налице нужният потенциал и запаси за разкриване, определяне и сигнализиране на терористично наличие.

- Редовно докладване : страните членки би трябвало да оповестяват на Комисията за сигналите и последващите дейности по тях, както и за цялостното съдействие с предприятията за ограничение на терористичното онлайн съдържание; тези отчети следва да бъдат постоянни, за предпочитане един път на тримесечие.

" Онлайн платформите се трансформират в главен портал за достъп до информация, заради което те носят отговорност да дават сигурна среда за своите консуматори. Незаконното наличие офлайн е нелегално и онлайн. Няколко платформи отстраняват доста повече нелегално наличие от преди, с което демонстрират, че саморегулирането може да работи, само че към момента е належащо да реагираме по-бързо против терористичната агитация и друго нелегално наличие, което съставлява сериозна опасност за сигурността, сигурността и главните права на жителите ни ", сподели еврокомисарят Андрус Ансип.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР