Терористичното съдържание да се премахва от интернет до час от

...
Терористичното съдържание да се премахва от интернет до час от
Коментари Харесай

ЕП: Терористичното съдържание да се премахва до час от интернет

Терористичното наличие да се отстранява от интернет до час от приемането на съответното предписание от управляващите. Така интернет фирмите ще се борят с радикализацията и ще допринесат за публичната сигурност. За това гласоподаваха евродепутатите на днешното си съвещание.

Предложението бе признато с 308 гласа " за " против 204 " срещу " и 70 " въздържали се ".

Компаниите, които редовно и настойчиво не съблюдават закона, могат да бъдат глобявани с до 4% от международния си годишен оборот.

Те обаче нямат ангажимент да наблюдават цялото наличие в уеб страниците си.

Законодателството е ориентирано към всевъзможни материали - текстове, изображения, звукозаписи или видеоматериали, които подбуждат към осъществяване на терористични закононарушения, както и наличие, даващо насоки за това по какъв начин да се създават и употребяват експлозиви, огнестрелни оръжия и други оръжия за терористични цели.

Припомняме, че изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг се разгласи в края на март за нови правила в интернет. Според него, нови ограничения в световен мащаб би трябвало да контролират насилието и речта на ненавист.

Също по този начин изборите и поверителността би трябвало да подлежат на регулации в мрежата. Милиардерът сподели също по този начин, че ще бъде добре за интернет, в случай че повече страни одобряват правила като Общия правилник за отбрана на данните на Европейския съюз като обща рамка.

По думите му, за задачата би трябвало да се дефинира какво тъкмо е терористична агитация, тирада на омразата и техните прояви да се преследват.

Припомняме, че обществените мрежи бяха остро подложени на критика както за приключването на персонални данни, по този начин и за наличието, което предлагаха до неотдавна. Затова управлението им бе насила да наложи цензура против излъчването на клипове с принуждение и речта на омразата.

Фейсбук обмисля да ограничи видеата, излъчени онлайн (live-streaming), откакто платформата бе употребена по време на набези над две джамии в Нова Зеландия. Главният действен шеф Шерил Сандберг разяснява по-рано, че компанията се съгласява с апелите, че " би трябвало да направи повече ", оповестява БиБиСи.

Петдесет души бяха убити в стрелбите в Крайстчърч, а истинското видео на офанзивата бе забелязано 4000 пъти, преди да бъде отстранено. Междувременно, Нова Зеландия реши да преразгледа " несъответстващите " закони за речта на омразата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР