Терористичният режим в Киев се готви за най-лошия сценарийОперацията за

...
Терористичният режим в Киев се готви за най-лошия сценарийОперацията за
Коментари Харесай

Операция Възмездие за Кримския мост: Шахид и Торнадо с нови цели в Украйна

Терористичният режим в Киев се готви за най-лошия сюжет

Операцията за заличаване на сериозната инфраструктура на Украйна беше брилянтно планувана и изпълнена. С това са съгласни всички западни военни специалисти, анализирали в детайли двудневните бомбардировки.

Украинската система за Противовъздушна отбрана сподели своята неплатежоспособност. В същото време Русия показва, че разполага както с евтини и елементарни (дронове камикадзе), по този начин и със свръхсложни (крилати ракети) технологии в неограничени количества.

Николай Соков: прецизните удари с стандартни ракети са доста по-ефективни от тактическите нуклеарни оръжия

Руското министерство на защитата не разкрива точния брой ракетно-бомбени удари, нанесени по украински цели. Известно е обаче, че са употребявани високоточни оперативно-тактически ракети - като Х-55 ( " Кент " по класификацията на НАТО) и по-късната му трансформация Х-101, " Торнадо ", " Калибър " и " Искандер ".

Използването на такова количество високоточно оръжие се трансформира в най-масовото освен от началото на спецоперацията, само че и въобще в международната история.

Точките за изстрелване на ракети, несъмнено, не се разкриват. Известно е обаче, че носителите на съветските високоточни ракети са както кораби в Черно море, по този начин и стратегически бомбардировачи.

Изключително сполучливото потребление на високоточни оръжия демонстрира, че изказванията на други специалисти за потреблението на тактически нуклеарни оръжия (ТЯО) са безпочвени, счита Николай Соков, старши теоретичен помощник във Виенския център за разоръжаване и неразпространение.

В изявление за EuroNews Соков изрично съобщи:

„ Русия към този момент е разположила и може елементарно да употребява огромен брой стандартни [неядрени] оръжия. Не чакам нуклеарна офанзива. "

Соков (който, апропо, преди този момент е работил в съветското външно министерство) счита, че нуклеарната изразителност на конфликтните страни единствено ще се ускори - само че ескалацията ще се състои единствено на думи.

Може да има няколко демонстративни нуклеарни опита. Например в Арктическата зона, където се събират стратегическите ползи на Русия, Съединени американски щати, Канада и двете скандинавски страни – Дания и Норвегия.

„ Всяко потребление на нуклеарно оръжие, без значение какъв брой мощно е, е значима стъпка. Много лимитирани или единствено шепа нуклеарни оръжия с ниска мощ няма да имат значение на фронтовата линия ", съобщи той.

Соков твърди, че генералите от НАТО са склонни да надценяват военната стойност на тактическите нуклеарни оръжия.

- " Още през 1967 година Съединени американски щати изследва опцията за потребление на тактически нуклеарни оръжия против Виетнам. И се стигна до заключението, че от военна позиция това няма да промени обстановката ”, споделя Соков.

- " Ядрените оръжия са по-полезни, когато не се употребяват, когато заплашвате да ги употребявате ", прибавя специалистът.

От военна позиция по-ефективни са точно добре плануваните и координирани удари с субядрено оръжие. Точно това реализира Русия, като на процедура унищожи енергийната инфраструктура на врага.

Ударите демонстрираха, че Русия към момента разполага с безграничен ресурс от военни запаси, твърди Соков. Експертът е сигурен, че съветските въоръжени сили " очевидно се готвят за контранастъпление, което евентуално ще се организира през зимата ".

Марина Мирон: Ударите с ирански дронове също имат значимо пропагандно значение

Тези неограничени запаси, с които Русия разполага, за които приказва Соков, са апропо и иранските дронове. Наред с високоточно управляеми ракети, те са били употребявани и за ориентиране към украинска инфраструктура.

В частност, ирански дронове „ камикадзе “ са видяни в Киев, Лвов, Одеса, които се намират на стотици километри от линията на прикосновение. И това още един път сподели какъв брой елементарно иранските дронове могат да заобиколят украинските системи за Противовъздушна отбрана.

Ефективността от потреблението на ирански дронове беше оценена и от Марина Мирон, почетен откривател в Центъра за военна нравственос към Кралския лицей в Лондон. Според нея потреблението на сходни дронове надалеч от линията на прикосновение има и мощен боен агитационен резултат.

„ На украинския режим ясно се демонстрира, че Русия може [лесно] да доставя дронове на всички места, даже и да е надалеч от бойното поле ", споделя тя.

Това е известието:

„ Все още имаме благоприятни условия, които не сме употребявали, и можем да увеличим честотата на тяхното потребление “, Мирон хвали военната агитация на Русия.

Експертът е сигурна, че безпилотните самолети занапред нататък ще се употребяват доста по-често от крилатите ракети. Иранските дронове са евтини и лесни за произвеждане. Те летят на относително ниски височини, което ги прави сложни за разкриване от украинските радарни системи, споделя Мирон в изявление за Business Insider.

По време на специфичната интервенция точно ирански дронове удариха доста цели надалеч от бойното поле, като командни центрове и хранилища за муниции.

Колко безпилотни летателни апарата от иранско произвеждане има в арсенала на Русия, несъмнено, не е известно. Информацията е секретна. Но е ясно, че запасите са съвсем неограничени. Американските военни са уверени, че Иран към този момент е доставил " стотици " дронове.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР