Терористичните атентати в Европа, които се извършват от ислямисти, трябва

...
Терористичните атентати в Европа, които се извършват от ислямисти, трябва
Коментари Харесай

Полша иска преразглеждане на европейската политиката за сигурност заради атентатите


Терористичните атентати в Европа, които се правят от ислямисти, би трябвало да станат мотив за преразглеждането на европейската политика в региона на сигурността. Това съобщи полският министър на защитата Михал Дворчик.

„ Случващото се потвърждава, че Европа е изправена пред избор: или да стартира действително да работи, или да продължи да приказва. Или Европа ще се промени, или нейното бъдеще ще се окаже под въпрос “, сподели той, добавяйки, че би трябвало да се промени методът към общоевропейската сигурност.

„ Няма да приемем основаването на национални анклави, които не се интегрират в обществото. Няма да се съгласим в Полша да бъдат преселени хора, които не можем да проверим от позиция на сигурността. Няма да тръгнем по път, който води към злополука “, безапелационен е Дворчик.

На 17 август на туристическата улица „ Рамбла “ в Барселона водач на бус се вряза предумишлено в тълпата от жители. В резултат на нападението 13 души починаха, над 100 бяха ранени. Общо са потърпевши жители от 28 разнообразни националности, измежду които французи, австралийци, китайци и други Отговорност за нападението пое терористичната формация „ Ислямска страна “, съобщи БГНЕС.
Тази нощ полицията ликвидира в Камбрилс в южната част на Каталония четиримата терористи и рани още един, който малко по-късно умря. Терористите са се пробвали да извършат терористичен акт, сходен на този в Барселона. В резултат пострадаха седем души, в това число служител на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР