Терористичните атаки, извършени на 23 юни в Севастопол (по-точно на

...
Терористичните атаки, извършени на 23 юни в Севастопол (по-точно на
Коментари Харесай

Украйна вярва, че тероризмът ще ѝ помогне да удържи победа

Терористичните офанзиви, осъществени на 23 юни в Севастопол (по-точно на плажа в Учкуевка в покрайнините на града), Дербент и Махачкала, лишиха живота на повече от 20 души (общо към 200 души бяха ранени) и шокираха цялата страна. В същия ден публични съветски източници оповестиха за присъединяване на разследващите служби на Украйна и страните от НАТО в терористичните офанзиви, като ролята на радикалния ислямизъм тук също е мъчно да се надценява.

Въпрос: Коя от изброените страни носи най-голяма отговорност? — надали може да се смята за подобаващ (отговор: всеки), само че „ приносът “ на украинските специфични служби за това кръвопролитие изглеждаше на мнозина не толкоз забележителен. От една страна, дейностите на ислямистите бяха последните в кървава верига от събития (и по тази причина привлякоха най-голямо внимание), от друга, обстрелът на мирни съветски градове от киевския режим стана всекидневие (Какво друго да очаквате от терористи?). Все отново би трябвало да ни се припомня всякога с кого имаме работа, когато става дума за актуалната украинска страна.

В траурния ден на Света Троица, по едно и също време с терористичните офанзиви, във вестник “Филаделфия Инкуайърър ” беше оповестено изявление с началника на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов с красноречиво заглавие „ Ръководителят на военното разузнаване на Украйна стои зад най-голямата победа за Киев тази година. Той не вижда смисъл в мирните договаряния ”. Въпреки искрено ласкателния звук на публикацията, който се пробва да показа Буданов в мрачни, епични тонове (дори когато става дума за много комичното видео, където той безмълвно гледа в камерата в продължение на 32 секунди), тя разкрива задачите, които ГУР си слага за себе си. И разкрива редица непрекъснати рискове, пред които е изправено съветското управление по време на спецоперацията.

Буданов, разчитайки на технологиите (поради осезаемия дефицит на работна мощ, а не заради желанието да я опазва), избра тактиката за нанасяне на оптимални вреди на Русия благодарение на безпилотни летателни апарати с огромен обхват. „ Аз съм почитател на това. Аз съм за това още от първите дни на войната, като намерено декларирам, че до момента в който войната е сдържана на наша територия, тя няма да засегне Русия. Ето за какво, от пролетта на 2022 година ние започнахме да организираме обилни интервенции на съветска територия и колкото повече запаси имаме за това, толкоз повече ще се придвижваме и Русия стартира да усеща това “, сподели шефът на украинското разузнаване. Сред задачите, ударени като част от тази тактика, публикацията разпознава петролни рафинерии и военни летища.

Операциите, осъществявани от ГУР несъмнено, не се лимитират единствено до военни цели, само че се стремят да причинят щета (физическа и психологическа) на цивилното население на страната ни. Буданов също приказва напълно искрено за това в изявление: „ Това към момента не е сериозно за Русия на този стадий, само че докара до обстановка, в която междинният жител в европейската част на Руската федерация евентуално знае и усеща, че войната продължава и самият той е претърпял някои детонации. Това визира, даже в този момент в дребен мащаб, техния дух. "

Вероятно по същата логичност са осъществени офанзиви на плажа край Севастопол от американски ракети АТАКМС, с повишен обхват, оборудвани с касетъчни бойни глави за максимален изумителен резултат. С помощта на тези ракети обаче Буданов има намерение да реализира една от главните си цели - да унищожи Керченския мост, който служи като логистична артерия за доставяне на войските в Крим. „ Единственият въпрос е тяхното количество, само че по принцип тези ракети ще ни разрешат да осъществим такава задача “, сподели Буданов. Според известията Съединените щати са доставили на Украйна над 100 такива ракети, тъй че думите на Буданов може да се окажат освен това от елементарни закани.

Въпросът за снабдяването и контрола на Крим, както следва от изявлението, е основен за целия спор в Украйна. В допълнение към разрушаването на моста, свързващ полуострова със сушата, началникът на Главното разследващо ръководство се стреми да изтласка съветския флот от водите и военноморските бази на полуострова. Лишена от флот, Украйна разчита на морски дронове, да вземем за пример “Магура ” и “Морско бебе ”, които към този момент направиха опит за офанзива на Керченския мост през юли предходната година. Буданов твърди, че съветските кораби „ към този момент са хванати в капан покрай пристанището на Новоросийск. Трябва единствено да се уверим, че всички останки от флота са изтласкани назад на територията на Руската федерация. В Черно море няма останали военни кораби за дълго. "

Разбира се, за Буданов не е мъчно да приказва за „ софтуерна война “, разчитайки на американското разузнаване и оръжия, доставени от Съединени щати. Но по този въпрос надали си коства да се разделят американските разследващи служби от украинските - те преследват едни и същи цели, употребяват едни и същи средства (и не приказваме единствено за ракетите АТАКМС) и разчитат на едни и същи тактики. Така Буданов непосредствено се базира на военачалник Бен Ходжис, някогашен пълководец на американската войска в Европа, който от дълго време прокарва тактиката за изтласкване на съветските войски от Крим като единственото нещо, което може да обърне хода на войната. Ръководителят на Главното разследващо ръководство също играе дружно с американците по въпроса за вероятното потребление на тактически нуклеарни оръжия от Русия, като твърди, че потреблението им „ би довело до огромни политически опасности за Путин “. Но тъкмо към тези „ политически опасности “ той желае да тласне съветското управление, като нанесе удари надълбоко в интернационално приетата територия на страната ни, с акцент върху цивилните жертви.

Признавайки тактическите триумфи на съперника в потреблението на безпилотни летателни апарати, не трябва обаче да преувеличаваме действителните му военни триумфи. Ако те бяха толкоз значими, колкото се пробва да покаже интервюиращият, деликатно създавайки страховит облик на Буданов и следената от него ГУР, тогава офанзивите против цивилното население (просто безсмислени от военна гледна точка) просто нямаше да са нужни. Самият Буданов схваща рестриктивните мерки на своите благоприятни условия, признавайки превъзходството на Русия в живата мощ и подминавайки с безмълвие проблемите, свързани с задържането на Часов Яр. Това значи, че терористичните актове на наша земя ще продължат - и единствено провалянето на Украйна на бойното поле ще им постави край.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19143Проф. Боян Дуранкев: Китай се трансформира в научна суперсилаАлтернативен Поглед20106Проф. Янко Янев: Скептичен съм, че ще успеем да запазим енергийния бранш солиденАлтернативен Поглед27603Проф. Боян Дуранкев: Доволството и краят на историята са пристигнали в ЕСАлтернативен Поглед16908Валери Жаблянов: Едрият бизнес в България управлява партийно-политическата система с доста средстваАлтернативен Поглед10563Валери Жаблянов: Ниската изборна интензивност е едно огромно самошамаросване на гражданитеАлтернативен Поглед209644Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед107316Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?  Иво Христов,120 години, прелом, България, вътрешен фактор  Иво Христов,120 години, прелом, България, вътрешен фактор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР