Терористичната заплаха от Ал Кайда, групировката Ислямска държава и техните

...
Терористичната заплаха от Ал Кайда, групировката Ислямска държава и техните
Коментари Харесай

Терористичната заплаха е висока в Африка и Афганистан, нараства в Европа: Експерти на ООН

Терористичната опасност от Ал Кайда, групировката Ислямска страна и техните филиали остава висока в зоните на спор в Африка и Афганистан – и равнищата на опасност са се покачва в някои райони, в това число Европа, споделиха специалисти от Организация на обединените нации в нов отчет. ;height:1px " referrerpolicy= " no-referrer-when-downgrade " >

Групата от специалисти съобщи в отчета от 23 страници, че връзката сред талибанските управници в Афганистан и Ал Кайда остава тясна, а неназовани държави-членки рапортуват че „ високата централизация на терористични групи “ в страната подкопава обстановката със сигурността в района.

Най-голямата опасност в Афганистан към момента идва от Ислямска страна „ с нейната дарба да се проектира в района и отвън него “, споделиха специалистите в отчета до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, обхващащ интервала до 16 декември 2023 година, който беше публикуван в сряда. В районен проект те показаха поредност от офанзиви в прилежащ Иран и Пакистан и закани в централноазиатските народи.

Панелът сподели обаче...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР