Терористичната организация „Ислямска държава” вербува 80% от привържениците си чрез

...
Терористичната организация „Ислямска държава” вербува 80% от привържениците си чрез
Коментари Харесай

Джихадистите набират 80% от бойците си по интернет

Терористичната организация „ Ислямска държава” вербува 80% от последователите си посредством интернет, оповестява италианският в. „ Месаджеро”, представен от ТАСС, като се базира на министъра на вътрешните работи Марко Минити.
„ ИД стана първата терористична организация, трансформирала интернет в свое главно оръжие. Световната мрежа играе най-важната роля в процеса на другарство за радикалния ислям и за разпространяване на религиозния фанатизъм.
80 на 100 от тази активност се прави през интернет, най-много за набиране на бойци и последователи .
Тази тактика разрешава да се добие усещане за мащабите на въздействието на организацията”, цитира „ Месаджеро” министър Минити, който приказва на конгрес по кибер сигурността в столичен университет.
Минити, който преди този момент оглавяваше ръководството за битка с тероризма, счита, че казусът с потреблението на интернет за терористични цели „ е доста комплициран и сериозен” и решаването му е извънредно мъчно, написа още БГНЕС.
Затова е неотложно необятно съдействие с най-големите интернационалните интернет снабдители за обезпечаване на надзор и наблюдаване на мрежата при съблюдаване на всички права и гаранции на потребителите на национално и интернационално ниво, уточни министърът.
На форума беше обявено, че общите вреди от офанзивите на хакери в международен мащаб са 445 милиарда $ годишно. Към 2020 това число може да доближи 3 трилиона. $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР