Терористичната групировка „Ислямска държава“ може да разполага с капитал от

...
Терористичната групировка „Ислямска държава“ може да разполага с капитал от
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ с капитал от около 3 млрд. евро


Терористичната формация „ Ислямска страна “ може да разполага с капитал от към 3 милиарда евро. Част от тези пари са вложени в легален бизнес посредством подставени лица. Това заяви френската радиостанция „ Юръп 1 “ в навечерието на проведената от френското държавно управление конференция по проблемите на битката с финансирането на тероризма, представена от БГНЕС и ТАСС. Форумът се открива през днешния ден в Париж и ще продължи още един ден.

Парите са насъбрани в течение на три години от таксите, събирани от окупираните територии и от противозаконната търговия с нефт в Северен Ирак и Сирия, сочат данните на службите за сигурност, които цитира радиото. По-конкретно в следените от терористите региони са се произвеждали до 40% от цялата зърнена продукция на Ирак и към 80% от памука в Сирия.

Терористите също по този начин са конфискували нелегално собствеността на своите съперници, в това число християни, шиити и езиди. Вестник „ Монд “ оповестява, че за тези три години част от средствата посредством подставени лица са вложени в безусловно законен бизнес, като да вземем за пример, рибна плантация в Ирак.

Терористите са основали и мрежа от парични преводи посредством медиатори в Турция и други страни от Близкия изток.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР