Терористичната групировка Хамас“ държи очевидно повече заложници, отколкото се предполагаше,

...
Терористичната групировка Хамас“ държи очевидно повече заложници, отколкото се предполагаше,
Коментари Харесай

Израелската армия: „Хамас“ държи повече заложници, отколкото се предполагаше

Терористичната формация „ Хамас “ държи явно повече заложници, в сравнение с се предполагаше, заяви израелската войска. 239 души са в ръцете на Хамас, а ориста на други 40 не е известна.

33 камиона с филантропична помощ са влезнали в Газа през вчерашния ден през граничния пункт „ Рафах “ на границата с Египет, заяви Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси. Това е най-голямата автоколона, влезнала в обсадената палестинска територия след лимитираното обновяване на доставките на филантропична помощ на 21 октомври.

„ Въпреки това е нужна доста повече помощ на регулярна основа, с цел да се избегне в допълнение утежняване на тежката филантропична обстановка, в това число цивилен вълнения “, съобщи службата.

Особено остра е потребността от гориво за работа на здравното съоръжение и оборудванията за водоснабдяване и канализация, само че Израел блокира всички доставки на гориво с претекста, че Хамас ще го употребява за произвеждане на оръжия и експлозиви.

Главният прокурор на Международния углавен съд в Хага Карим Хан предизвести както Хамас, по този начин и Израел да се придържат към интернационалното право.

„ Израел би трябвало да предприеме незабавни дейности за обезпечаването на храни и лекарства за цивилното население в Газа “, сподели Хан.

Новият ръководител на Камарата на представителите в американския конгрес, републиканецът Майк Джонсън, се опълчи на предлагането на президента Джо Байдън и изиска обособен пакет финансова помощ за Израел, а не взаимно с Украйна.

„ Хамас “ заяви за „ тежки боеве “ с израелските войски в северната част на Газа, а цивилните поданици още веднъж са били предизвестени да бягат на юг. След седмици на свирепи въздушни удари Израел разгласи нов „ стадий “ във войната, която министър председателят Бенямин Нетаняху предизвести, че ще бъде „ дълга и сложна “.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР