Терористичната атака на Хамас срещу Израел и продължаващата израелска офанзива

...
Терористичната атака на Хамас срещу Израел и продължаващата израелска офанзива
Коментари Харесай

Германската агенция за вътрешна сигурност предупреждава за повишен риск от терористични атаки

Терористичната офанзива на " Хамас " против Израел и продължаващата израелска атака в линията Газа доста са повишили терористичната опасност в Германия, съобщи немската организация за вътрешна сигурност, представена от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Потенциалната заплаха от вероятни терористични офанзиви (в Германия) против евреи и израелски жители и против свързани с тях организации, както и против " Запада " като цяло, се е повишила доста в следствие " на спора в Газа, сочи отчет за оценка на заканите, оповестен през днешния ден от Федералната работа за отбрана на конституцията.

Службата заяви, че следи апели за офанзиви в средите на джихадисти и риска терористични организации като " Ал Каида " и " Ислямска страна " (ИД) да се опитат да се намесят в спора.

Ръководителят на службата Томас Халденванг изрази също безпокойствие от риска радикализирани лица да извършат независими офанзиви.

" Опасността е действителна и по-висока, в сравнение с беше до неотдавна ", сподели Халденванг.

Анализът на службата е открил също увеличение на реториката, която показва мюсюлманите като цяло и палестинците в частност като жертви на Запада. Докладът регистрира и обвързваното с това повишаване на явната антисемитска изразителност.

Въпреки това организацията показва, че последователите на " Хамас " и на ливанската шиитска формация " Хизбула " гледат да не се обявяват и не вземат участие проведено в пропалестински демонстрации в Германия.

Докладът признава заслугите на немските управляващи, които не разрешиха и двете групировки, за това, че принудиха последователите им да стоят отвън общественото пространство.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР