Терористът от марионетната Донецка народна република“ Игор Гиркин-Стрелков призна, че

...
Терористът от марионетната Донецка народна република“ Игор Гиркин-Стрелков призна, че
Коментари Харесай

Терористът Гиркин се бои, че го очаква съдбата на Пригожин



Терористът от марионетната „ Донецка национална република “ Игор Гиркин-Стрелков призна, че се притеснява, че ще бъде отхвърлен, както това се случи с шефа на армията „ Вагнер " Евгений Пригожин, заяви Униан.

Освен това той чака да бъде наказан на отнемане от независимост „ за неопределен срок “.

По-рано през днешния ден беше обявено, че съдът в Русия е удължил с шест месеца задържането на Гиркин, който по-рано разгласи, че желае да се състезава с Владимир Путин на президентските избори през март. Междувременно го чака правосъден развой по обвинявания в подбудителство към екстремизъм. Решението, оповестено от съда в Москва, на процедура постави завършек на вероятността Гиркин да бъде позволен до присъединяване в президентските избори.

" След повдигането на обвиняването за мен не остава място на Земята, където да ме считат за спазващ законите жител. На Запад към този момент съм разгласен за терорист след присъдата на Хагския арбитражен съд. А в родината (Русия) явно ме чака съмнителна популярност на екстремист. " – разяснява Гиркин пред съветски публицисти.

Той отбелязва, че делото против него е формирано на фона на " възходящата външна и вътрешна неустойчивост на Русия и чувството за неустановеност в самата власт ".

" Арестът ми стана месец след метежа на Пригожин. Повече от всичко се притеснявам, че вместо нормалната наказателна присъда ще ме " амнистират " по същия метод като Готвача (Евгений Пригожин – б.р.). " – споделя още Гиркин.

52-годишният Игор Гиркин (Стрелков) е измежду виновните за свалянето на полет MH17 на малайзийските авиолинии над Украйна през 2014 година Тогава починаха всички 298 души на борда. През предходната година нидерландски съд го осъди задочно за ликвидиране. Той отхвърли да е отговорен. Гиркин, който е някогашен офицер от съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) е провел проруски милиции в Източна Украйна от началото на 2014 година Той неведнъж е заявявал, че Русия е изправена пред катаклизми, в случай че военното управление не води по-ефективно войната в Украйна. Той може да получи пет години затвор, в случай че бъде приет за отговорен за " обществени апели за осъществяване на екстремистка активност ".
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР