Терорът на колекторските фирми бил още по-голям заради икономическата криза. Това

...
Терорът на колекторските фирми бил още по-голям заради икономическата криза.
Това
Коментари Харесай

40 фирми без лиценз събират дълговете на хората

Терорът на колекторските компании бил още по-голям поради икономическата рецесия .

Това съобщи министърът на стопанската система Корнелия Нинова от парламентарната естрада по време на блицконтрола.

Около 40 са компаниите, които не са лицензирани и регистрирани, само че събират задълженията на хората . Трябва да уредим тази материя, тъй като визира хиляди хора, безапелационна бе Корнелия Нинова. Това е интерес, който варира сред 4-5 милиарда лв. .

Спешно се нуждаем на законова уредба на събирането на вземанията от колекторските компании , акцентира още тя. Припомняме, Нинова през вчерашния ден направи и първата стъпка за законова уредба, свиквайки експертен съвет в границите на ръководещата коалиция.

Енергийната рецесия, Covid рецесията и икономическите последствия от нея, както и обществените последствия тормозят Корнелия Нинова.

Нейна грижа е да отбрани потребителите . Превръщаме политиката за отбрана на потребителите в безспорен приоритет, разгласи тя пред депутатите. Нинова се похвали, че е забранила на мобилните оператори да покачват таксите на клиентите си.

Те не могат все още да усилват таксите , успокои вицепремиерът. Ако съдът отнеми заповедта на министерството на стопанската система, мобилните оператори обаче ще могат да усилят таксите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР