Терморезервоар за топлата минерална вода изграждат в Баните. Курортното селище

...
Терморезервоар за топлата минерална вода изграждат в Баните. Курортното селище
Коментари Харесай

Терморезервоар за минерална вода изграждат в Баните

Терморезервоар за топлата минерална вода построяват в Баните. Курортното населено място е известно с лековитата си минерална вода. Десетилетия наред хора с разнообразни здравни проблеми се лекуват в балнеосанаториума със 150 кревати, отсядат и в редица хотели, които употребяват лековитата вода.

Съоръжението се построява в центъра на Баните, като вместимостта му е за 100 кубика. Той се прави с термоизолация, тъй че водата да резервира температурата си от 42 градуса, с която извира. „ Има нужда от подобен контейнер, изключително през летния туристически сезон, когато всички комплекси желаят да употребяват по едно и също време топлата минерална вода. Досега това се правеше по график, което създаваше стеснение и напрежение ", сподели кметът на община Баните Павлин Белчев.

Около 10 са към този момент базите, които употребяват с позволение минералната вода - хотели и комплекси. " Резервоарът е значим и за сигурността на бъдещите вложители, имаме такива и те би трябвало да бъдат спокойни, че ще имат опция да употребяват водата в нужните им размери ", означи Белчев.

Двама вложители стартират създаване на комплекси в курортното село. Холандски жител възнамерява да има работещи басейни в бъдещия си аквапарк още през идната година, както и да построи хотелски комплекс, а български вложител ще построява четиризвезден хотелски комплекс в центъра на Баните. „ Надявам се, когато бъдат подготвени и влязат в употреба и тези бази, да се разшири портфейла на туристите, които идват за отмора и водолечение в нашата община и да можем да предлагаме задоволителен размер услуги и на по-заможните измежду тях “, сподели Белчев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР