Терминът „right stuff“ е за подбор на астронавти на НАСА

...
Терминът „right stuff“ е за подбор на астронавти на НАСА
Коментари Харесай

Възпитаник на Дойче шуле с награда от космическия лагер Space Camp Turkey

Терминът „ right stuff “ е за асортимент на астронавти на НАСА и се отнася за човек, който има качествата, нужни да стане астронавт

Осмокласникът от Дойче шуле-РусеМаксим Стойчев посети учебно-тренировъчен център за възпитаници Space Camp Turkey от 26 юни до 3 юли. Центърът, отдаден на галактическите науки и проучвания, се намира в гр. Измир, Турция. Той е основан е по модела на NASA Space Camp в Алабама и към този момент повече от 20 години посреща деца и младежи от Европа, Близкия Изток и Азия.

Максим Стойчев кандидатства за присъединяване в учебно-тренировъчният лагер по разгласен конкурс с есе на тематика „ Телескопът James Webb – нова епоха в проучването на дълбокия Космос “. За есето си той бе оценен с оптималният брой точки 100 от 100 и получи цялостна стипендия в размер на 100 %. финансиране от уредниците и спонсорите на плана, описаха от Дойче шуле.

Основната цел на галактическият и теоретичен център за образование Space Camp Turkey е да стимулира младежи от целия свят да преследват кариера в региона на науката и технологиите. Чрез интерактивни симулации, свързани с Космоса, младежите развиват умения за работа в екип, ефикасна връзката и лидерски качества у себе си в динамична и вдъхновяваща среда.

Занятията в лагера включват действителни тренажори и симулатори на живота и работата в Космоса. Участниците научават за подготовката на астронавтите, както физическа, по този начин и интелектуална и психическа. Лагерът се организира провежда напълно на британски език от особено готови обучители и експерти. След прекосяване на програмата участниците получават документи, които са високо ценени в огромен брой учебни заведения и университети по света.

Освен документа за миналият подготвителен курс, на един от всички участници се присъжда и специфичната премия на Центъра „ Кауа Tuncer “RIGHT STUFF” Award”. За първата седмица от подготвителните лагери на SC Turkey 2022 с нея бе отличен русенският възпитаник Максим Стойчев.

Наградата е доста оспорвана и с цел да я получи, участникът би трябвало да покаже, че има нужните качества и умения за един предстоящ галактически откривател, а точно: рационално взимане на решения, убеденост, блян към съвършенство, търсене и шерване на познания.

Наградата „ Кауа Tuncer “RIGHT STUFF” Award” е за младежи, които са посочили, че през днешния ден се приготвят по този начин, с цел да бъдат галактическите откриватели на утрешния ден.

Терминът „ right stuff “ е фиктивен в ранните дни на програмата за асортимент на астронавти на НАСА за човек, който има качествата, нужни да стане астронавт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР