Терминал в Черно море, предназначен за износ на казахстански петрол,

...
Терминал в Черно море, предназначен за износ на казахстански петрол,
Коментари Харесай

Русия блокира транзита на петрол от Казахстан към Запада

Терминал в Черно море, предопределен за експорт на казахстански нефт, би трябвало да прекрати активността си за 30 дни. Това разпореди съветски съд. Официалната причина за прекъсването са вреди, нанасяни на околната среда, заяви нощес съветската организация Интерфакс.

Основанието е непълна документи

Компанията Caspian Pipeline Consortium е " принудена да извърши правосъдното решение ", само че ще го апелира, се споделя в тяхно изказване. Според решението документите в спешния проект за разчистване на възможни нефтени разливи е непълна. Властите дадоха на компанията период до 30 ноември, с цел да отстранят пропуските, само че по време на правосъдния развой районният съветски транспортен регулатор изиска терминалът да бъде затворен. Съдът се произнесе в негова изгода.

Отношенията сред Русия и Казахстан се обтягат

80% от експортирания от Казахстан нефт минава през терминала в южния съветски пристанищен град Новоросийск. Страната няма личен достъп до международния океан. Капацитетът на обработка е 67 милиона тона нефт годишно. Войната, която Русия води в Украйна, провокира различия сред Русия и прилежащ Казахстан. Неотдавна президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев предложи на Европейски Съюз да доставя повече петрол и газ на Европа, с цел да се подсигурява енергийната сигурност на фона на рисковете, зародили поради войната в Украйна. Казахстан също така не признава независимостта на подкрепяните от Москва сепаратистки републики в Източна Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР