Терминал 2 на летище София ще разполага с електронни гишета

...
Терминал 2 на летище София ще разполага с електронни гишета
Коментари Харесай

Летище София въвежда система за самостоятелно сканиране на бордни карти при проверката за сигурност

Терминал 2 на летище София ще разполага с електронни гишета за автоматизирана инспекция на бордните карти. Официалното им разкриване ще се състои на 6 март, оповестиха от пресцентъра на столичното летище.

Внедряването на електронните гишета е значима облага за възстановяване на пътническото прекарване. Използването им доста понижава времето за изчакване на опашките, защото пасажерите могат да извършат независимо инспекцията на своите бордни карти. Електронните гишета на летище София са първите такива внедрени на българско летище, оповестяват от аеропорта за новата облага.

На 31 март 2024 България ще стане член на Шенгенското пространство по въздушните и водните граници. От Летище София към този момент осведомиха какво е потребно да знаят пасажерите.

Ако сте заминаващ пасажер:

Пътувайки до страна-членка на Шенген, регистрирате багажа си, след което следва единствено инспекция за сигурност и се отправяте към изхода за политане, без да преминавате паспортен надзор. Задължително остава условието да носите в себе си документ за идентичност.

Ако вашата дестинация е до страна отвън Шенгенското пространство, то процедурата по пътешестване остава същата, както е до този миг – вписване на багаж, инспекция за сигурност и паспортен надзор.

Ако сте идващ пасажер:

Ако кацате на летище София от страна-членка на Шенген, след кацането на самолета се отправяте непосредствено за приемане на вашия багаж, в случай че имате регистриран подобен, без да преминавате паспортен надзор.

Ако пристигате от дестинация отвън Шенгенското пространство, то процедурата по гранична инспекция преди приемането на записания багаж остава същата, както е до този миг.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР