Териториално отделение – Оряхово при Районна прокуратура – Враца предаде

...
Териториално отделение – Оряхово при Районна прокуратура – Враца предаде
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъж, отглеждал канабис в Мизия

Териториално поделение – Оряхово при Районна прокуратура – Враца съобщи на съд 37-годишния С.Д. по обвиняване за осъществено от него закононарушение по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият С.Д. обитавал унаследен парцел в Мизия, област Враца. През 2020 година мъжът оборудвал една от стаите със уреди и движимости, нужни за развъждане на растения от рода на конопа. Изградил вентилационна и отоплителна система, като външното тяло на климатика инсталирал на земята, с цел да не се вижда от улицата. В помещението разположил саксии за засаждане на цветя, свързани с построената поливна система. Тя се състояла от бидон и свързани към него маркучи. За да обезпечи нужната светлина за растежа на растенията С.Д. инсталирал на тавана на стаята две лампи, ведно с захранващи кабели и разклонителни кутии, а стените облицовал с алуминиево фолио. Инсталирал въздуховод (филтър), снабдил се с апарат за премерване на температурата, влажността и налягането, както и с формички за разсад.
Към септември 2020 година обвиненият засадил семена от коноп в 46 саксии и кофички. За растителна отбрана на растенията и тяхното торене мъжът закупил от профилиран магазин разнообразни препарати и торове. След засаждането на растенията от рода на конопа, С.Д. всекидневно полагал грижи за тяхното развъждане.
Сутринта на 08.11.2020 година, след постъпил сигнал, полицейските чиновници направили инспекция на населявания от обвинения парцел. В едно от пространствата били открити растения с друга височина, в начална фаза на напредък, които при изработен полеви наркотест реагирали позитивно на канабис. При осъществено претършуване с изключение на тях били конфискувани движимостите, послужили за развъждането на конопа.
По случая е било формирано досъдебно произвеждане, завършило с направения от прокуратурата обвинителен акт против С.Д.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР