Териториално отделение – Провадия към Районната прокуратура във Варна ръководи

...
Териториално отделение – Провадия към Районната прокуратура във Варна ръководи
Коментари Харесай

Прокуратурата погна пияните бракониери, опитали да прегазят служители на ИАРА

 Териториално поделение – Провадия към Районната прокуратура във Варна управлява, заяви представителят на Районна прокуратура – Варна Станислава Бакалова. 

С разпореждане на прокурор от Териториалното поделение в Провадия към Варненската районна прокуратура е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 238, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс – противозаконен улов на риба в неразрешени места.

На 28.10.2020 година при осъществяване на рутинна инспекция инспектори от Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ открили двама души, които се намирали в язовир Цонево в лодка с извънбордов мотор и ловели риба с мрежи.

Когато риболовът завършил, бракониерите излезли от язовира и натоварили улова и оборудването си в багажника на тъмносин джип с бургаска регистрация. Тогава чиновниците на ИАРА им препречили пътя със служебния си автомобил, след което доближили до джипа и се легитимирали за да извършат инспекция. В този миг джипът потеглил внезапно, насочвайки се към инспекторите, които обаче съумели да отскочат настрана. При внезапната маневра багажникът на возилото се отворил и от вътрешната страна изпаднали рибарските мрежи ведно с уловената и сложена в чували риба, както и моторът на лодката. Бракониерите изгубили надзор над транспортното средство и се блъснали поредно в няколко дървета, само че все пак съумели да избягат. Единият от бракониерите бил разпознат от чиновниците на ИАРА. Уловената риба била върната в язовира, а моторът и мрежите били конфискувани от инспекторите с констативен протокол.  

Язовир Цонево се намира сред селата Сава, общ. Дългопол и Добромир, общ. Руен. Той е авариен източник на питейна вода за гр. Варна. Риболовът в язовира е неразрешен.

Наказанието за закононарушение по член 238, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс е отнемане от независимост за период от една до три години и санкция от 15 хиляди лв. до 20 хиляди лв..

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР