Териториални експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да има във всички държавни

...
Териториални експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да има във всички държавни
Коментари Харесай

Обнародвано: Повече ТЕЛК комисии и решения по документи

Териториални експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да има във всички държавни и общински лечебни заведения (с изключение на ведомствените) и комплексните онкологични центрове. В университетските и регионалните лечебни заведения пък би трябвало да има минимум две ТЕЛК комисии.

Тези промени в правилника за работата на здравната експертиза, признати неотдавна от Министерския съвет, бяха обнародвани преди дни в „ Държавен вестник “. Така лечебните заведения имат период от един месец, с цел да основат новите телкове, при положение, че нямат такива.

С влезлите в действие промени също по този начин се планува освидетелстването и преосвидетелстването да става в тримесечен период от подаване на заявката, а при краткотрайна нетрудоспособност срокът за освидетелстване е 15 дни от датата на постъпване на документите в ТЕЛК.

В мощ е към този момент и правилото комисиите да се произнасят единствено въз основа на подадените документи, без да се прави клиничен обзор, с изключение на по изключение в тъкмо избрани случаи.

Всички промени, обнародвани в „ Държавен вестник “ на 19 март, вижте.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР